Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Otecko sa vzdal všetkého pre svoje dcérky – siamské dvojičky. Teraz čelí najťažšiemu rozhodovaniu v živote

reklama:
Otecko sa vzdal všetkého pre svoje dcérky - siamské dvojičky. Teraz čelí najťažšiemu rozhodovaniu v živote

Stojí pred voľbou, ktorú by nechcel zažiť žiaden rodič. Ibrahima Ndiaye je statočný otecko dvojročných siamských dvojičiek. Pre svoje dievčatká by urobil čokoľvek na svete a zdá sa, že po dlhom pátraní našiel pre ne šancu na pomoc. S tou sa však spájajú veľké riziká, a tak musí muž urobiť to najťažšie rozhodnutie svojho života.

Siamské dvojičky Marieme a Ndeye sa narodili v africkom Senegale a dnes žijú v hlavnom meste Walesu, Cardiffe. Presťahovali sa tam spolu so svojim oteckom, ktorý ich chcel uchrániť pred ťažkým životom v Afrike. Narodenie dievčatiek bolo pre neho veľkým šokom. „Nič nenasvedčovalo, že by sme čakali dvojičky, a ešte k tomu siamské dvojičky,” povedal ťažko skúšaný muž pre BBC.

Riskantná operácia

Malé princezničky majú šťastie v nešťastí – získali toho najúžasnejšieho otecka. Ibrahima sa totiž vzdal všetkého, aby mohol hľadať nemocnicu, ktorá by jeho dievčatám dala nádej na plnohodnotný život. Napokon sa mu podarilo nájsť kliniku v Londýne, kde súhlasili s náročným zákrokom.

Hoci lekári prisľúbili mužovi pomoc, oddelenie jeho dcérok je príliš riskantné. Srdiečko Marieme je veľmi slabé a dievčatko by tak operáciu nemuselo prežiť. Navyše, ak by k takémuto nešťastiu naozaj došlo, jej silnejšia sestrička by pravdepodobne zomrela spolu s ňou.

Na pleciach Ibrahima teraz stojí najťažšie rozhodovanie jeho života. Mal by sa pokúsiť zveriť svojich anjelikov do rúk lekárov a riskovať tým život oboch dcér? „Sú tú, sú bojovníčky. Všetko, čo môžem urobiť, je stáť pri nich. Obetovať jedno z mojich detí pre to druhé je niečo, čo jednoducho nedokážem urobiť,” dodal milujúci otec.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. januára 2019Zdroj www.youtube.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.