Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Otvorený list od matky, ktorej dieťa prekonalo čierny kašeľ

reklama:
Otvorený list od matky, ktorej dieťa prekonalo čierny kašeľ

Žiadny rodič by nikdy nemal prejsť bolesťou a zármutkom zo straty dieťaťa, taká životná skúsenosť môže byť pre ľudskú psychiku skutočne zdrvujúca. O to väčšia je tragédia, ktorej bolo možné predísť v prípade rodiny Hughesových z Austrálie a úmrtia ich syna Rileyho. Ten zomrel na čierny kašeľ. Hughesovi sa pred touto chorobou snažia ostatných rodičov varovať v otvorenom liste, ktorého najsilnejšiu pasáž Vám prinášame.

Riley dostal čierny kašeľ vo veku iba dvoch týždňov. V tej dobe Austrália neponúkala vakcíny proti tejto chorobe tehotným ženám, ktoré by chránili matku i plod. A novorodenec bol na očkovanie príliš mladý, takže čierny kašeľ chytil ešte predtým, než by mu mohla byť aplikovaná detská verzia vakcíny proti tejto chorobe.

Otvorený list

„Píšem tento list, pretože vidím, že mnoho zdravotníckych pracovníkov sa potýka s negatívnymi reakciami, keď matkám a mladým ľuďom odporúčajú očkovanie.“ Stojí v liste. „Aj keď niekedy robia chyby, nesmieme zabudnúť, ako náročná je práca lekárov a zdravotných sestier pri záchrane našich detí.

Ďakujem lekárom a sestrám na JIS, ktorí nás upokojovali a utešovali, keď sme boli smutní, zúfalí a vydesení. Vďaka doktorovi, ktorý mi otvorene priznal, že existuje šanca, že Riley zomrie. V tom čase mi to pripadalo ako rana pod pás, ale bolo dôležité, aby sme si túto alternatívu pripustili. Vďaka sestričkám, ktoré sa starali, aby sme správne jedli, pili a odpočívali, aj keď nám bolo najhoršie. “

Čierny kašeľ na Slovensku a v Čechách

Čierny kašeľ je smrteľne nebezpečné bakteriálne ochorenie, ktoré bolou nás takmer vyhubené vďaka celoplošnému očkovaniu. Ale pretože rastie počet rodičov, ktorí detské očkovanie odmietajú, čierny kašeľ sa k nám v posledných rokoch vracia. Incidencia čierneho kašľa u nás tak od roku rastie, aktuálne sa pohybuje mierne nad hranicou tisíce prípadov ročne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.