Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ovsené vločky a ich skvelé využitie – čo všetko vyriešia?

reklama:
Ovsené vločky a ich skvelé využitie - čo všetko vyriešia?

Ovsené vločky sú nielen dôležitou potravinou, ktorá obsahuje veľa vitamínu B, ale napríklad pomáhajú odburávať stres či sú dobré na pleť. Na čo všetko sa dajú vlastne využiť?

Proti akné

Z ovsených vločiek si môžete vyrobiť výbornú masku na tvár pre seba alebo pre Vaše deti, ktoré majú problém s akné. Ovsené vločky totiž odstráňujú odumreté časti kože, ktoré môžu spôsobovať tvorbu akné.

Postup na výrobu masky na tvár z ovsených vločiek:

Vyvarte 1/2 šálky vločiek v 1/3 vody.

Nechajte vychladnúť.

Vznikne Vám vrstva akoby pasty, ktorú si naneste na tvár.

Nechajte 20 minút pôsobiť.

Opláchnite teplou vodou.

Dobrá voľba pri chudnutí

Ak sa snažíte schudnúť, ovsené vločky sú výborným nápadom na doplnenie jedalníčka, pretože majú viac vlákniny ako napríklad múka a pšenica, ale obsahujú menej kalórii.

Pomáhajú odburávať stres

Ak ste v strese a vyčerpaná, urobte si kúpeľ z ovsených vločiek. Vločky rozmixujte a dajte si ich do napustenej vane s vodou.

Pridať môžete tiež mlieko a trochu medu, aby ste hydratovali pokožku.

Podporuje výdrž pri športe

Štúdie dokázali, že konzumácia vločiek tak tri hodiny pred športovým výkonom ho môže vylepšiť. Vločky sú totiž aj bohatým zdrojom sacharidov.

A samozrejme- bohatý zdroj vitamínu B 🙂

zdroj: care2.com, livestrong.com

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. júna 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.