Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pálenie záhy zmizne počas 3 sekúnd po vypití pohára vody s touto potravinou.

reklama:
Pálenie záhy zmizne počas 3 sekúnd po vypití pohára vody s touto potravinou.

Pálenie záhy je veľmi nepríjemná choroba, ktorá Vás môže dohnať kedykoľvek. Príznaky však prichádzajú väčšinou po poriadnom jedle. Na túto nepríjemnú záležitosť už ľudia vyskúšali veľa vecí a metód, ale žiadna z nich nepomôže toľko, ako náš dnešný recept. S týmto osvedčeným receptom sa pálenia záhy zbavíte behom chvíľky a budete si tak moc užívať krásne chvíle bez nepríjemného pálenia. Ak Vás záha páli často a už neviete, čo s tým, poďte zistiť, o aký recept sa jedná.

Zázračná sóda

Celý zázrak spočíva v jedlej sóde, ktorú všetci iste dobre poznáte. Je to jedna zo základných ingrediencií a výbavy každej poriadnej kuchyne. Pokiaľ ju však doma nemáte, nemusíte si robiť vôbec žiadne obavy. Zoženiete ju v každom obchode s potravinami, a to dokonale lacno. Konkrétne stojí len pár centov, ale pritom dokáže nespočetne veľa zázračných vecí, o ktorých nemáte ani poňatia. Jednou takou je aj zastavenie pálenia záhy. Ide totiž o hydrogénuhličitan sodný, ktorý prirodzeným spôsobom vychytáva kyseliny v organizme, ktoré pálenie záhy spôsobuje.

Zdroj pálenia záhy

V žalúdku prebiehajú tráviace procesy, pričom sa tvoria kyseliny. Niekedy sa stane, že sa tieto kyseliny dostanú späť do pažeráka a tu spôsobia ozajstné nepohodlie, tzv. pálenie alebo poleptanie. Ak je tomu často, môže to spôsobiť aj vážne zdravotné problémy. Z toho dôvodu by ste to nemali podceňovať a situáciu mali začať riešiť. Pálenie záhy je spôsobené: konzumáciou príliš pikantných, kyslých alebo mastných potravín; v tehotenstve; lieky; fajčením.

Nepreháňajte to

Dajte si lyžičku jedlej sódy do pohára vody, nechajte ju rozpustiť a po jedle roztok vypite. Nemali by ste to však preháňať, a ak je Vám viac ako 60 rokov, nemali by ste prekročiť 3 poháre denne. Ďalej, tehotné ženy by sa pred užívaním mali samozrejme poradiť so svojím lekárom. Ak trpíte nejakou závažnou chorobou, je konzultácia s lekárom potrebná.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 21. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.