Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pár pomáha túlavým zvieratám, ktoré nik nechce. Zachránili už viac ako 100 psích seniorov

reklama:
Pár pomáha túlavým zvieratám, ktoré nik nechce. Zachránili už viac ako 100 psích seniorov

Aj chlpáči si zaslúžia dôstojný dôchodok. Starobu opustených a zanedbaných psov sa snaží spríjemniť sympatický párik Mariesa a Chris Hughes. Dvojica vymyslela projekt, vďaka ktorému už našli milujúci domov desiatkam chlpáčov, zdanlivo odsúdených na samotu.

Foto: © mrmoproject / Instagram

Nie je veľa ľudí, ktorí by mali záujem o starších túlavých psov. Niektoré sa tak snažia pretĺcť v drsných podmienkach ulice, iné so smútkom v úprimných očiach dožívajú za mrežami útulkov. Našťastie, chlpáči s pohnutým osudom nie sú ľahostajní dvojici, ktorá sa rozhodla dať im nádej na skutočné teplo domova.

Projekt s veľkým srdcom

Plán na záchranu psov – seniorov sa zrodil krátko po tom, ako Mariesa a Chris prišli o svojho najlepšieho priateľa, staručkého pitbula Mosesa. Štvornohý kamarát ich navždy opustil len 2 roky po adopcii, pričom osudnou sa mu stala rakovina miechy.

Strata psíka dvojicu priviedla k poznaniu, prečo si len málokto chce osvojiť staršieho chlpáča. Lekárske náklady, ktoré prichádzajú s pribúdajúcimi rokmi sú často príliš vysoké na to, aby si ich priemerná rodina mohla dovoliť. Práve preto psy ako Moses zvyčajne ostávajú v útulkoch až do chvíle, kedy nevydýchnu naposledy.

Rodina s veľkým srdcom sa však rozhodla situáciu zmeniť. Na počesť milovaného Mosesa založili fundraisingovú organizáciu s názvom The Mr. Mo Project. Jej cieľom je získavať financie, určené na pokrytie nákladov na zdravotnú starostlivosť o domácich miláčikov. Takýmto spôsobom by pár chcel motivovať ľudí, aby si adoptovali aj starších psov.

Pozitívne výsledky

Ambiciózny projekt milovníkov zvierat sa tiež spojil s veterinárnymi prevádzkami a rôznymi obchodmi, ktoré zabezpečujú starostlivosť o psy. Tie teraz pre každého chlpáča, osvojeného prostredníctvom programu, poskytujú špeciálne zľavy.

Zdá sa, že iniciatíva Mariesy a Chrisa má úspech. Od spustenia projektu našlo náhradný domov viac ako 100 starších psov. Tí, ako povedal Chris, „majú veľké množstvo lásky na rozdávanie. Potrebujú len tú správnu osobu, ktorá je ochotná ju s nimi zdieľať. “

Foto: © mrmoproject / Instagram, brightside.me

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 1. apríla 2019Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.