Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pár si plní sen a pritom pomáha prírode: Svoje áno si povedia až zrecyklujú 810 000 plechoviek

reklama:
Pár si plní sen a pritom pomáha prírode: Svoje áno si povedia až zrecyklujú 810 000 plechoviek

Mladý pár našiel spôsob, ako pomôcť životnému prostrediu a a zároveň ušetriť na svadbu snov. Na organizáciu svojho veľkého dňa potrebujú získať 81-tisíc dolárov, ku ktorým sa chcú dostať prostredníctvom 10-centovému príspevku za každú zrecyklovanú plechovku.

Austrálčania Leonie Starr a Matthew Porter našli prepojenie medzi vzájomnou láskou a láskou k prírode. Rozhodli sa, že svoje životy spečatia, až výrazne odľahčia životné protredie. K tomuto cieľu ich nakopla iniciatíva štátu Queensland, kde vláda zaviedla program refundácie odpadu. To znamená, že za každú fľašu alebo plechovku, ktorú prinesiete, tu dostanete 10 centov naspäť.

Snúbenci si zaumienili, že si nasporia na naozaj luxusnú svadbu, ktorá by zahŕňala pobyt v plážovom rezorte na ostrove Vanuatu vrátane ubytovania a stravovania pre 35 hostí. Rozpočet takejto udalosti vyčíslili na 81 000 dolárov. K tomu, aby svoj sen zrealizovali, tak potrebovali nazbierať a zrecyklovať neuveriteľných 810 000 fliaš a plechoviek.

Svoj “projekt” cieľavedomý párik rozbehol v roku 2018, pričom o svoje úspechy sa delia s ostatnými na vlastnej facebookovej stránke s názvom “Recyklovaná svadba”. Dodnes sa im podarilo vyzbierať už 60 000 plechoviek čo zodpovedá sume 6 000 dolárov. Svadbu by radi zrealizovali v marci 2020.

Foto: A recycled Wedding / facebook

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júna 2019Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.