Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Päťročná dcéra náhle úplne ochrnula. Matka nevedela, čo sa deje, až kým nenašla vo vlasoch svojej dcéry toto

reklama:
Päťročná dcéra náhle úplne ochrnula. Matka nevedela, čo sa deje, až kým nenašla vo vlasoch svojej dcéry toto

Jessica Griffin nikdy nezažila nič tak desivého. Jej päťročná dcéra Kailyn bola paralyzovaná. Stalo sa to z ničoho nič. „Keď sa moja dcéra jedného rána prebudila, cítila, že s jej telom niečo nie je v poriadku. Po nejakej dobe ochrnula a mala ťažké problémy s rozprávaním a pohybom. „

Spočiatku boli príznaky o niečo miernejšie a žena si myslela, že jej dcéra je len ospalá. Pri návšteve kúpeľne si však Jessica všimla vo vlasoch svojej dcéry niečoho zvláštneho. Hneď si neuvedomila, čo to je. Trvalo dlho než na to prišla. Ale keď konečne zistila pravdu, rýchlo sa ponáhľala do najbližšej nemocnice. Bol to kliešť. Nemocničné testy potvrdili obavy matky.

Ochrnutie priamo súviselo s uhryznutím. Kliešť prenášal tak veľkú dávku toxínu obsiahnutého v jeho slinách, že dcéra utrpela paralýzu. Našťastie sa toto ochorenie po nejakej dobe konečne vytratilo a dcéra sa mohla znovu normálne hýbať. Jessica vyzýva ostatných rodičov, aby venovali osobitnú pozornosť svojim deťom.

Kliešťa môžete chytiť nielen v lese, ale dokonca aj v parku uprostred mesta. Môže sa držať na rôznych miestach tela. Hoci najčastejšie sa jedná o triesla, kde je pokožka najjemnejšia, môže sa na hlave objaviť tiež. Nemali by sme to brať na ľahkú váhu a po každej návšteve vonku by sme mali kontrolovať telá svojich detí.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.