Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pestovateľský rekord: Na Havaji sa urodili avokáda veľké ako novorodenci

reklama:
Pestovateľský rekord: Na Havaji sa urodili avokáda veľké ako novorodenci

Tomu sa povie úspech! Farmár z Havaja odviedol počas sezóny skvelú prácu, ktorej výsledkom sú enormne veľké avokáda. Hmotnostne sú dokonca porovnateľné s malými novonarodenými bábätkami.

Nie je to tak, že by sa urodil iba jediný gigantický kúsok tohto exotického ovocia. Poľnohospodár Kenji Fukumitsu sa teší hneď z niekoľkých plodov, z ktorých každý váži okolo 3 kilogramov.

Fukumitsu zozbieral ovocie zo stromu, o ktorý sa rodina stará už 80 rokov a ktorý rodí naozaj ukážkovo. “Mali sme tak strašne veľa plodov, že všetci z toho padali,“ povedal Fukumitsu v rozhovore pre BIVN.

Tento rok sa poľnohospodár teší nielen z kvantitatívne veľkej úrody, ale aj z hmotnostne nevídaných kúskov. V porovnaní s bežnými avokádami totiž vážia tie Fukumitsove až 16-krát viac. Všetci sa navyše zhodujú v tom, že aj chuťovo sú naozajstnou lahôdkou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj www.thrillist.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.