Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plán dňa pre pracovne vyťažené mamičky – triky ktoré naštartujú váš život

reklama:
Plán dňa pre pracovne vyťažené mamičky - triky ktoré naštartujú váš život

Je všeobecne známe, že pracujúce matky si nemôžu naozaj oddýchnuť. Či už ako rodič, alebo zamestnanec. Je to akýsi kolobeh povinností. Keď sa z práce vrátia vyšťavené, príchodom do dverí začína druhá šifta. Varenie, pranie, žehlenie, príprava ratolestí do školy. Na konci dňa sú potom unavené, zničené, vystresované a bez akéhokoľvek času pre seba.

Ako však do života s 8 hodinovým pracovným časom a ďalším 16 hodinovým maratónom vtesnať relax, pohodu a čas iba pre Vás? Dočítate sa v tomto článku.

Plánujte dopredu

Poslednou vecou, ktorú chcete po celom namáhavom dni robiť je určite stáť za kuchynskou linkou a pripraviť deťom raňajky a desiatu na nasledujúci deň. Ak však nie ste ranné vtáča, táto malá pomôcka môže zožať veľký úspech najmä počas ranného leňošenia. Každý deň nachystajte 30 minút pred spaním deťom všetko potrebné, pripravte kávovar, položte cereálie a misky na stôl a pokojne si ľahnite spať. Čím viac vecí urobíte v noci, tým pokojnejšie bude vaše ráno.

J. Annie Wang/ flickr.com

Vytvorte si popracovný rituál

Tak, ako je dôležité prepnúť z role mamy do role zamestnankyne, tak je to aj keď sa vrátite domov. Doprajte si pár minút relaxácie, ktorá vás odpojí od práce a vstúpite domov ako hrdá matka. Nemusíte hodinu sedieť v lotosovom sede. Dajte si chvíľku pauzu a doprajte si pokojnú šálku obľúbenej kávy alebo vymeňte pár slov s priateľkou cez telefón.

Din/ flickr.com

Pouvažujte nad zmenou vášho šatníka

Odmeňte sa novými kúskami šiat, či topánok. Darujte si niečo, čo si prajete no nemáte čas si to kúpiť. Potešte sa. Taktiež zmena oblečenia po príchode domov dokáže prekvapivo nabudiť a odohnať stres. Keď sa vrátite z práce domov, oblečte si niečo pohodlné (a priznajme si, rozopnutie podprsenky po celom dni pôsobí tak trochu ako balzam na dušu).

Anamika Sureka/ flickr.com

Preto nikdy nezabudnite, že to, čo robíte pre seba je pre vás niečo ako palivo, ktoré vás posúva ďalej. Ak ste naplnená spokojnosťou a žiarite šťastím, viac šťastia odovzdáte aj druhým. Keď máte dobité baterky, váš život len tak hemží energiou.

Šťastná matka= šťastné deti= šťastný domov.

titulná foto: meha jayaram/ flickr.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.