Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pletiete alebo háčkujete? Má to prekvapivý vplyv na vaše zdravie

reklama:
Pletiete alebo háčkujete? Má to prekvapivý vplyv na vaše zdravie

Pletenie, háčkovanie a mnoho ďalších podobných remesiel je populárne už po stáročia. Zatiaľ čo v minulosti bolo na vytvorenie teplých odevov a prikrývok vyžadované pletenie, teraz je to skôr zábava, ktorú si užívajú ľudia všetkých vekových kategórií. Robiť niečo vlastnými rukami vám vždy prináša veľké uspokojenie! Ale je v tom viac než len upliesť si pekný sveter alebo nadýchané ponožky. Pletenie má mnoho výhod pre naše zdravie.

Ľudia, ktorí pletú, vedia, ako sa po dlhom a únavnom dni aj na chvíľu uvoľniť. Naozaj vás to upokojí! Pokiaľ nepletiete, tieto prekvapivé fakty vás k tomu môžu prinútiť! A pokiaľ už tak robíte, iste vás inšpiruje k zahájeniu projektu, ktorý už dlho plánujete, alebo k vymýšľaniu projektu úplne nového! Pozrite sa na výhody praktizovania tohto prastarého remesla. Pletenie a háčkovanie sa môže zdať ako prežitok z minulosti, ale nie je. Pletenie zaznamenalo nárast popularity medzi ľuďmi všetkých vekových kategórií. Ale okrem toho, že je to užitočná zručnosť, čo ešte môže priniesť?

Ak pletiete alebo háčkujete, pravdepodobne viete, ako uvoľnene sa cítite po úspešnom sedení. Odpočinok však znamená viac ako dobrý pocit. Relaxácia znižuje hladinu stresového hormónu kortizolu, ktorého nadbytok škodí srdcu a obehovému systému a stres môže spôsobiť rôzne druhy zdravotných problémov. Pletenie a háčkovanie vyžaduje mnoho malých, jemných pohybov, ktoré sú často vykonávané rýchlo. Toto opakovanie je dobré na udržanie pružných prstov a na udržanie pevných a tonizovaných svalov.

Možno sa to nezdá, ale pohyb prstov pri pletení je skvelý na udržanie pohyblivosti pri artritíde. Prirodzene, ako pri každej činnosti, musíte byť jemní a nepreháňať to a dbať na časté prestávky v preťahovaní. Verte tomu alebo nie, svoje matematické schopnosti môžete zlepšiť bez toho, aby ste pokračovali v aritmetických cvičeniach alebo aspoň to tak bude. Pletenie a háčkovanie je o počítaní, násobení, meraní a reprezentácii, a pritom sú to vlastne matematické schopnosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. decembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.