Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Po mamografii prišla rana. Žena spoznala, že je to rakovina

reklama:
Po mamografii prišla rana. Žena spoznala, že je to rakovina

Ak existuje choroba, z ktorej má strach každý z nás, je to rakovina. Existuje toľko druhov, že nikdy neviete, odkiaľ na vás vyskočí. Pre ženy je strašiakom rakovina prsníka, ktorá sa síce dá včas odhaliť, ale niektoré príznaky nemusia byť viditeľné na prvý pohľad. Rovnaký problém mala mladá žena Kylie, ktorá síce problém videla, ale jej lekár nie.

Doktor na nej nespoznal, že by sa rakovina blížila, a poslal ju domov

Mladá Austrálčanka Kylie si síce nenašla na prsiach žiadnu hrčku, ale objavila nepatrné znamenia, kde jej neprišlo práve normálne. Preto sa rozhodla navštíviť svojho lekára. Ten ale necítil žiadnu uzlinu ani hrčku, a tak ju zasa poslal domov. Onedlho potom ale Kylie uviedla na svojom Facebooku zaujímavú informáciu. Zdieľala niekoľko fotografií, na ktorých boli vidieť len malé náznaky toho, že je na jej prsiach niečo inak.

A uviedla, že presne takto vyzerali jej prsia po tom, čo si našla znamienko. Necítila vyložene uzlinu, ale pretože si pravidelne doma prsia vyšetrovala, tak vedela, že aj malé znamenia môžu znamenať veľký problém. Bohužiaľ ani praktický lekár necítil žiadnu uzlinu, ale pozorne si vypočul, čo mu Kylie povedala, a nakoniec ju poslal na mamograf. Záznam z neho nebol jasný, a tak Kylie ešte absolvovala ultrazvuk, z ktorého už prišiel jasný výsledok, rakovinotvorný nádor, ktorý sa našiel hlboko v hrudi, blízko svalu.

Kylie bojuje za preventívne prehliadky a samovyšetrenie prsníka

Kylie si našla tri malé jamky, ktoré ale boli viditeľné iba v prípade, že mladá žena zdvihla obe ruky. Na prvý pohľad tak všetko vyzeralo v poriadku. Ľudia, ktorí sa dozvedia o tom, že majú nádor, nevedia, čo majú robiť. Chcú si o chorobe zistiť čo najviac, uisťujú svoje okolie o tom, že sú v poriadku a normálne pokračujú v práci a bežnom živote. Vnútri ale cítia veľkú bolesť, pretože vôbec netušia, čo ich čaká. Majú viac otázok než odpovedí a robia všetko preto, aby sa s danou situáciou vyrovnali. Nie je to ale jednoduché.

Kylie tak radí všetkým, ak si všimnete na svojom tele akékoľvek zmeny, rozhodne sa obráťte na svojho lekára a nečakajte, pretože si tým môžete zachrániť život. Dajte na prvé príznaky rakoviny a rozhodne sa bráňte, ak vás lekár bude chcieť poslať domov. Kylie môžete popriať veľa síl a tiež vzdať vďaku za to, že sa rozhodla podeliť o svoj príbeh. Možno tak inšpiruje mnoho žien, ktoré zanedbávajú pravidelné prehliadky a nevyužívajú toho, že sa môžu nechať bezplatne vyšetriť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. októbra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.