Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Po prečítaní tohto článku vyhodíte svoj počítač zo spálne a každú noc budete vypínať router

reklama:
Po prečítaní tohto článku vyhodíte svoj počítač zo spálne a každú noc budete vypínať router

Prakticky v každej domácnosti je bezdrôtové pripojenie k internetu. V skutočnosti si náš život bez prístupu k počítaču už ani nedokážeme predstaviť. Internet má samozrejme mnoho výhod – dovoľuje nám rýchlo komunikovať, vyhľadávať informácie, dokonca môžeme vďaka nemu pracovať bez toho, že by sme opustili pohodlie domova. Príkladov môžeme vymenovávať až do nekonečna, predsa len by sme nemali zabúdať na to, že vždy je tu tiež aj druhá strana mince …

Nezáleží či sa jedná o počítač alebo laptop, nežiaduce účinky sa vyskytujú v oboch prípadoch! Pýtate sa prečo? Reč je o žiarení! Skutočne môže mať wi-fi negatívny dopad na naše zdravie?

Fakty hovoria samé za seba!

Presnejšie, nejedná sa len o router, myslíme tým tiež každé zariadenie, ktoré vyžaruje energiu … Napríklad aj neustále zapnutá mikrovlnka je zdraviu škodlivá! Podľa najnovších výskumov sa ukázalo, že práve router má najhorší vplyv na naše zdravie a správne fungovanie mozgu.

Lekárka Erica Maller-Blythe skúma tento problém už od roku 2009. Je toho názoru, že problémy ako sú napríklad časté bolesti hlavy, nespavosť, únava, majú svoju podstatu práve v neustále zapnutom počítači! Navyše, žiarenie môže viesť k problémom s plodnosťou, nádorom mozgu a vážnym neurologickým poruchám.

Odborníci tvrdia, že ľudia ktorí sú geneticky zaťažení, pod vplyvom vĺn generovaných pomocou routera majú väčší predpoklad k vzniku rakoviny. Počítače sú tiež používané na školách, a preto sú aj deti vystavené škodlivému žiareniu prakticky po celý deň.

Bohužiaľ sa na túto tému hovorí veľmi málo a lekárka Erica Maller-Blythe na to má racionálne zdôvodnenie … Veľkým korporáciám záleží na tom, aby spoločnosť nevenovala pozornosť žiareniu. Zákaz prístupu do siete Wi-Fi na verejných miestach by znamenalo veľké mínus z peňazí pre tých, ktorí poskytujú licencie. Ako obvykle – najdôležitejšie sú peniaze.

Vedeli ste, že sme všetci vystavení škodlivému žiareniu desať biliónov krát viac ako ľudia v 60. rokoch? Je dobré si tiež pamätať, že malé deti viac "absorbujú" žiarenie. Päťročné dieťa prijme väčšiu dávku žiarenia než dospelý, pretože je jeho lebka tenšia a aj orgánmi oveľa citlivejšie. Asi vás neprekvapí, že rakovina mozgu je najčastejším ochorením, ktoré postihuje deti.

Negatívne účinky žiarenia je ale možné znížiť pomocou prostých obmedzení! Nezabudnite na noc vypnúť router, najmä keď spíte v miestnosti, kde je počítač. Snažte sa riadiť dobu, po ktorú deti trávia pri počítači a hrajú sa s telefónom. Tiež si pamätajte, že s mobilným telefónom vedľa hlavy sa rozhodne nespí.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. apríla 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.