Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Počuli ste už o medových tampónoch? Najmä ženy ocenia tento recept

reklama:
Počuli ste už o medových tampónoch? Najmä ženy ocenia tento recept

Každý z nás vie, aký je med užitočný, ale možno ste netušili, že tento cenný produkt sa aktívne používa aj v gynekológii. Dnes vám predstavíme recept na medové tampóny o ktorých ste určite ešte nepočuli.

Medové tampóny

Vzhľadom k svojmu jedinečnému zloženiu nám med pomáha bojovať proti rôznym chorobám, vrátane gynekologických ochorení. Redukuje zápaly a opuchy, uzdravuje rany a tiež zabíja baktérie a zmierňuje bolesť. Práve pre tieto vlastnosti je med medzi gynekológmi obľúbený. Možno ste o tom doteraz nepočuli, ale niektoré ženy dokonca používajú medové tampóny. Nižšie si povieme niečo o tom, ako si ich samy vyrobíte a prečo sú také užitočné. Ženy sa vďaka nim zbavili mnohých chorôb:

  • tampóny pomáhajú pri infekciách a zápaloch pohlavných orgánov, lieči sa nimi dokonca aj kandidóza a endometrióza. Sú účinné aj pri erózii krčka maternice.
  • zmierňujú menopauzu a s ňou súvisiace problémy. Pri menopauze sa ženám odporúča používať med, pretože stabilizuje stav tela a zlepšuje náladu.
  • pomáha tehotným. Počas tehotenstva často dochádza k zápalom, ale nie vždy je možné ich liečiť farmaceutickými prípravkami. Preto prichádza na záchranu med, ktorý nám pomáha zbaviť sa zápalu a normalizovať vaginálnu mikroflóru.

Medová terapia pomáha obnoviť mikroflóru, normalizovať kyslosť a zlepšiť krvný obeh. Navyše tieto tampóny zvyšujú šancu na úspešné počatie dieťaťa. Niektorí dokonca veria, že medové tampóny dokážu vyliečiť neplodnosť, ale je to dosť kontroverzný fakt. Ak je príčinou zápal alebo zhoršená mikroflóra, možné to je, ale príčiny neplodnosti môžu byť rôzne.

Ako si teda vyrobiť tieto zázračné tampóny?

Recept je jednoduchý, budete potrebovať sterilnú gázu alebo obväz, silné nite a čerstvý med. Existuje hneď niekoľko spôsobov. Najjednoduchším spôsobom je potrieť obyčajný tampón lyžičkou medu a použiť ho po dobu 3-4 hodín. Vyrobiť si ho však môžete aj sami. Vezmite sterilnú gázu, vložte ju do tampónu a napustite ju medom. Tampón zabaľte nitkou tak, aby ste ho neskôr mohli pohodlne vybrať. Opäť ho použite po dobu 3-4 hodín. Druhá možnosť – tampóny s medovou vodou. Med by mal byť zmiešaný s vodou v pomere 1: 2, potom do neho navlhčite gázu. Tampón použite na noc po dobu 10 dní.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 14. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.