Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Podľa tohto jednoduchého znamenia dokážete ľahko zistiť, či niekoho priťahujete, alebo nie

reklama:
Podľa tohto jednoduchého znamenia dokážete ľahko zistiť, či niekoho priťahujete, alebo nie

Určite ste to už niekedy zažili. Máte naozaj záujem o niekoho, ale nie ste si istí, či je to vzájomné. Na túto neistotu však môžete dnes zabudnúť. Stačí, aby ste vedeli, na čo sa zamerať a čo vlastne hľadáte.

Vedci zistili, že naše oči „skenujú“ telá iných ľudí niekoľkými spôsobmi. Inak sa na niekoho pozrieme, keď pre nás nie je atraktívny, inak sa na niekoho pozeráme, keď nás priťahuje.

Psychológovia študovali pohyb oka viac ako 100 ľudí. Zobrazili im obrazy ľudí opačného pohlavia a spýtali sa ich, či je človek na obrázku pre nich sympatickou osobou, alebo nie, prípadne či s ňou chcú mať niečo viac než priateľský vzťah.

Zistili, že pokiaľ sa ľudia zaujímajú o hlbší vzťah, pozreli sa hlavne na hlavu a hruď. Naopak, pokiaľ im bol niekto menej sympatický, alebo pokiaľ s ním nechceli byť viac, než len kamaráti, sústredili sa predovšetkým na jeho nohy a chodidlá.

Štúdia publikovaná v Archíve sexuálneho správania tiež zistila, že ľudia, ktorí sú single, sa pozerali na fotografie dlhšie ako ľudia, ktorí boli zadaní.

Čo teda zo samotného výskumu pre nás vyplýva? Ako už bolo preukázané v tisícoch predchádzajúcich výskumoch, oči klamať nedokážu. A aj keď to môže byť ťažké, snažte sa sústrediť na to, na čo sa pozeráte, keď hovoríte s vaším predmetom záujmu.

Pokiaľ podrobne daná osoba skúma vašu tvár a „ukladá“ si ju do pamäti, prípadne ak zrakom skĺzne na vašu hruď (častejšie asi u mužov), je to signálom toho, že sa danému človeku páčite. Naopak, pokiaľ na vás počas konverzácie poriadne ani nehľadia, prípadne sa vám zameriava iba na nohy, do tohto vzťahu by ste energiu investovať pravdepodobne nemali.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.