Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Poistenie storna zájazdu: Kedy sa oplatí?

reklama:
Poistenie storna zájazdu: Kedy sa oplatí?

Veľa ľudí si zvykne dovolenku plánovať aj niekoľko mesiacov dopredu. Predovšetkým pri zájazdoch sprostredkovaných cestovnou kanceláriou je nutné čiastku za zájazd uhradiť s veľkým predstihom. Čo však v prípade, že sa vyskytne niečo, kvôli čomu nebudete môcť nakoniec na dovolenku odísť?

Poistenie storna zájazdu ponúka väčšina poisťovní, je možné ho dojednať buď priamo v poisťovni alebo v cestovnej kancelárii pri kúpe dovolenky. Vďaka poisteniu storna zájazdu možno v prípade zrušenia cesty predísť veľkým finančným stratám. Aké sú dôvody pre vrátenie peňazí pri zrušení dovolenky, ktoré poisťovne akceptujú? Najčastejšie sú to vážna choroba, úraz poisteného,tehotenstvo alebo výpoveď zo zamestnania. Rovnako sem patrí aj podanie žiadosti o rozvod, ak mali manželia cestovať spoločne či väčšia škoda na majetku, ktorá bola spôsobobená trestnou činnosťou či prírodnými katastrofami.

TIP: Poistenie storna zájazdu je primárne spájané s vážnymi životnými komplikáciami, nie s vašou nerozhodnosťou. Dôvody, na ktoré sa poistenie storna vzťahuje, nájdete v poistných podmienkach vašej poisťovne. Starostlivo si ich pred dohodnutím poistenia prečítajte.

Doporučuje sa pri cestovaní s deťmi

Všeobecne platí, že uzavrieť storno poistenie sa odporúča predovšetkým vtedy, keď plánujete dovolenku v predstihu a s malými deťmi. Keďže deti sú náchylnejšie na choroby, ktoré môžu skomplikovať odchod na dovolenku. Poistenie storna zájazdu platí pre všetkých členov rodiny, ak majú ísť na dovolenku spoločne.

Záleží aj na tom, kam máte namierené

Pri poistení je vhodné brať do úvahy aj krajinu, do ktorej sa chystáte. Či už je to miesto niekde v rámci Európskej únie alebo mimo nej, tak poistenie je viac ako nevyhnutné. Poistenie do Chorvátska vám napríklad zabezpečí to, že sa vaša dovolenka neskončí nepríjemne a vy si budete môcť krajinu užiť, v rámci možností, čo najviac.

Poistenie storna nie je možné dojednať kedykoľvek, ale najneskôr v deň alebo jeden deň po zaplatení zájazdu. Nech už sa chystáte s vašou rodinou na dovolenku kamkoľvek v rámci zahraničia, tak na poistenie určite nezabudnite.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. februára 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.