Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pokiaľ máte doma tento hrnček alebo tanier, prestaňte ich používať: Hygienici varujú

reklama:
Pokiaľ máte doma tento hrnček alebo tanier, prestaňte ich používať: Hygienici varujú

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR opäť varuje pred nebezpečnými výrobkami na trhu. lír. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková …

Nevyhovujúce je hrnček z bambusu vyrobený v Poľsku. Podľa testov vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do styku s potravinami v Poprade nespĺňa požiadavky nariadenia o plastových materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami.

Keďže sa uvedené výrobky môžu nachádzať v obchodnej sieti na území SR, ÚVZ SR odporúča spotrebiteľom, aby výrobok nekupovali. Zakúpený výrobok sa neodporúča používať, prípadne je možné ho vrátiť späť do miesta predaja. „Príslušné orgány verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie príslušného výrobku z trhu v SR,“ podotýka ÚVZ SR.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.