Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Policajt zachraňoval dieťa z auta

reklama:
Policajt zachraňoval dieťa z auta

Prípadov, kedy niekto zabudne v zamknutom aute malé dieťa alebo domáceho maznáčika, sa pravidelne každé leto objavuje niekoľko. Bohužiaľ môžu mať fatálne následky. Policajt Jason Short bol povolaný na parkovisko známeho supermarketu, pretože dostal sťažnosť, že v jednom z áut je zamknuté malé bábätko. Privolali ho náhodní okoloidúci.

Dieťa sa nehýbalo

Keď sa strážnik do automobilu pozrel okienkom, uvidel malé dieťa zabalené v deke, z ktorej vykukovali drobné nožičky. Automobil bol zamknutý a žiadne okno nebolo otvorené. Dieťa malo zatvorené oči a nehýbalo sa, preto policajt pohotovo zahájil záchrannú akciu. Prerazil okno automobilu a okamžite začal s resuscitáciou bábätka.

V tej chvíli sa ale policajtovi niečo nezdalo. Ani napriek snahe resuscitovať dieťa neotváralo oči, a tak zavolal záchrannú službu. Keď sa snažil strčiť bábätku do úst prst, aby uvoľnil dýchacie cesty, zacítil odpor. Trvalo niekoľko sekúnd, než si uvedomil, že dieťa, ktoré sa snažia oživiť, nie je skutočné, ale jedná sa o veľmi realistickú bábiku. Nezostávalo než ambulanciu opäť odvolať, a počkať na majiteľku.

Carolynne Seiffert realistické bábiky zbiera

Tou je Carolynne Seiffert, ktorá si bábiku kúpila za 2300 dolárov. Je vášnivou zberateľkou takýchto bábik, vlastní ich už 40. So zberateľstvom začala v roku 2005, kedy jej vlastný dvadsaťročný syn zomrel následkom Hunterovho syndrómu. Ide o vzácne genetické ochorenie, ktoré ovplyvňuje schopnosť tela štiepiť multipolysacharidy.

Bábiky s veľmi realistickým vzhľadom sa niekedy označujú ako "znovuzrodené". Sú vykonané neuveriteľne detailne a prevažne ručne maľované niekoľkými vrstvami farieb, aby sa docielilo presnej podoby s kožu novorodenca. Vlasy sa vyrábajú buď zo skutočných ľudských vlasov, alebo z jemných textilných vlákien. Navyše sú jednotlivé časti tela dokonale vyvážené, aby bábika čo najviac pripomínala skutočné dieťa. Po incidente Carolynne vyrobila špeciálne nálepky na sklo automobilu, ktoré uvádzajú, že sa jedná o bábiky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.