Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Potia sa vám dlane? Tieto 3 choroby sa za tým skrývajú

reklama:
Potia sa vám dlane? Tieto 3 choroby sa za tým skrývajú

Ak sa vaša dlaň príliš potí a nemusí to nutne spôsobovať teplo alebo stres, je na čase zistiť, ktoré 3 choroby môžu mať niečo spoločné!

Potenie je jednou z reakcií nášho tela, keď sa zvyšuje telesné teplo a telo sa tak začne ochladzovať. Odparuje sa pol litra tekutiny denne vo forme potenia, čo je normálne množstvo a ani si to nevšimneme. Nadmerné potenie stojí za to sledovať, pretože za ním môžu číhať choroby. Pozrime sa na 3 skryté choroby potenie dlaní.

Hypertyreóza

Tento problém sa vyskytuje, keď sa zvyšuje množstvo hormónov produkovaných štítnou žľazou v krvi. Je častejšia u žien ako u mužov. Okrem potenia v dlani môžete mať podozrenie, že ak schudnete aj napriek dobrej chuti k jedlu a objaví sa niektorý z nasledujúcich príznakov:

  • únava, podráždenosť
  • poruchy menštruácie
  • rýchly tep
  • bolesť svalov
  • hnačka
  • psychické problémy

Príčinou potenia môžu byť často depresie, stres, napätie a úzkosť. Môžete tiež zaznamenať zvýšený srdcový tep a nepokoj. V takýchto prípadoch sa dlane a nohy začínajú potiť. Z psychologického hľadiska je jediným spôsobom, ako problém vyriešiť, upokojiť mozog, vypnúť ho, odvrátiť pozornosť a sústrediť sa na niečo pozitívne. Ak sa vám nepodarí zastaviť potenie, možno budete chcieť navštíviť odborníka, ktorý vám môže pomôcť.

Problémy s nadobličkami

Porucha funkcie nadobličiek môže tiež spôsobiť hormonálny problém, ktorý vedie k poteniu. Určité hormóny, ak nepracujú správne, spôsobujú potenie v tele, takže to môže byť tiež príčinou potenia na chodidlách a dlaniach. Počas určitých hormonálnych období, napríklad počas menštruácie, je zvýšené potenie normálne, v takýchto prípadoch by ste sa nemali báť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. júna 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.