Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Potrat ako jediné riešenie pre opustenú matku. Čo ju donútilo nedokončiť svoj zámer?

reklama:
Potrat ako jediné riešenie pre opustenú matku. Čo ju donútilo nedokončiť svoj zámer?

Mladé dievča bralo pravidelne antikoncepciu. Potom sa ale stalo, že niekoľko dní po sebe zabudla. A stalo sa, že skutočne otehotnela. Ešte než sa rozhodla poskytnúť túto novinku svojmu priateľovi, zistila, že ten ju chce opustiť. Našiel si iné dievča, s ktorou ju podvádzal. Tehotná dievčina sa rozhodla, že nemá zmysel vychovávať svoje dieťa sama, pretože si nevedela predstaviť, ako by svoje dieťa zabezpečila. A tak sa jej ako jediné riešenie javil potrat.

Čakanie na klinike

Objednala sa teda na zákrok. V stanovený deň prišla na kliniku a posadila sa do čakárne. Bolo jej úzko. Pripadala si, že je sama. Ľudia okolo ju míňali. Niektorí si ju ani nevšimli, iní na ňu pozreli. Našli sa aj takí, ktorí sa na ňu dokonca usmiali. Napriek tomu sa dievča necítilo lepšie. Akoby niečo nebolo v poriadku. Rozhodla sa správne? Áno, veď by na dieťa bola úplne sama. Jej priateľ ju už nechce. Nič iné, než potrat ju nemôže zachrániť z tejto ťažkej situácie. Prečo len viac nemyslela na antikoncepčné tabletky!

Zásah zhora

V okamihu, keď už mala byť na rade, vzali na klinike dievča, ktorá prišla až po nej. Keď si dievča vyťahovala doklady, z peňaženky jej vypadol papierik, na ktorom bol výňatok z biblie:

"Izaiáš 41,10 – Neboj sa, pretože som s tebou: nedes sa, pretože ja som tvoj Boh. Potvrdzujem, pomôžem a dokonca vás podporím svojím víťazným právom. "

Tehotná dievčina, ktorá čakala na potrat a doteraz len hltala slzy, sa zdvihla a z kliniky utiekla. Rozhodla sa, že si svoje dieťa nechá. Aj keď vedela, že to nebude jednoduché. Ten citát a celú udalosť brala ako znamenie, že si má dieťa nechať.

Šťastná mamička

O niekoľko mesiacov neskôr porodilo dievča zdravé dievčatko. To, čo sa pre ňu zdalo byť nemysliteľné – byť matkou bez podpory partnera – sa nakoniec ukázalo ako dobrá voľba. Svoju dcéru miluje nadovšetko a nikdy by sa jej nevzdala.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.