Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Pozor na to, ako sa správate k svojmu dieťaťu: Mnoho slovenských rodičov robí veľa zásadných vecí úplne zle – ani si to neuvedomujú.

Pozor na to, ako sa správate k svojmu dieťaťu: Mnoho slovenských rodičov robí veľa zásadných vecí úplne zle – ani si to neuvedomujú.

reklama:
Pozor na to, ako sa správate k svojmu dieťaťu: Mnoho slovenských rodičov robí veľa zásadných vecí úplne zle - ani si to neuvedomujú.

Ste rodič alebo sa ešte len chystáte mať dieťa? Výchova a starostlivosť o dieťa je veľmi dôležitá súčasť života, ku ktorej je potreba veľa zodpovednosti, trpezlivosti a samozrejme lásky. Nie je to len tak mať dieťa, pretože mnoho ľudí nevie, ako sa o takéto dieťa správne starať. Mladí ľudia si niekedy zaobstarajú dieťa a netušia, ako náročné to pre nich môže byť. Začnú sa potom pri výchove svojich detí dopúšťať závažných chýb, ktoré môžu mať neblahý vplyv na život dieťaťa samotného, ​​ale aj priamo na ne. Poďme sa teda spoločne pozrieť na najčastejšie chyby mladých rodičov, aby sme vedeli, čomu je rozhodne dobré predchádzať.

Rozporuplná výchova

Čakanie a plánovanie nového dieťaťa môže byť pre veľa mladých párov veľmi radostnou záležitosťou. Aj napriek tomu na to mnoho týchto párov nie je dostatočne pripravené. Všetci čítajú a študujú, ako sa o dieťa správne starať, radia sa s rodičmi, babičkou, tetou a ďalšími. Každý im však môže dať úplne iné rady ohľadne výchovy, takže potom môže byť veľmi náročné vybrať si tie správne. Výchova a starostlivosť o dieťa sa tak môže stať veľmi rozporuplná a príliš náročná. Vyvarujte sa týchto chýb.

Stop štekleniu

Rodičia majú radi, keď sa ich dieťa usmieva alebo sa smeje na plnú miestnosť. Niekedy to však samo nejde, a preto tomu pomôžu tak, že dieťa začnú štekliť. Dieťa sa v tú chvíľu začne smiať a rodičia tak usúdia , že sa mu to páči. V skutočnosti môže šteklenie byť pre dieťa nepríjemné i bolestivé. Deti však ešte nevedia povedať nie, a preto pokračujú vo smiechu ďalej. Pri dlhšom šteklení sa u dieťaťa môže rozvinúť stresový reflex. Vzhľadom k tomu odborníci odporúčajú, aby rodičia svoje deti príliš nešteklili, obzvlášť ak je dieťa hladné a ospalé. Sú oveľa zaujímavejšie spôsoby, ako prinútiť svoje dieťa k smiechu.

Detské jasličky

Detská postieľka pre dieťa by mala byť predovšetkým pohodlná, aby sa v nej dieťa cítilo dobre. Dieťa potrebuje dobrý matrac s plachtou a malou prikrývku v prípade chladu. Ďalšie veci, ktoré sa v postieľke často vyskytujú, už tam byť nemusia. Plyšový zajačikovia, jednorožce a ďalšie hračky môžu dieťaťu pri otáčaní ublížiť. Z toho dôvodu je dobré ich tam nedávať. Mobilné hračky by mali visieť vo vzdialenosti až 50 cm od očí dieťaťa.

Detská nočná lampa

Mnoho rodičov sa v detstve bálo tmy, čo je pravdepodobne dôvod, prečo deťom dávajú do izby svetielka. Svetlo nočnej lampy však spôsobuje viac škody ako úžitku. Dokonca aj veľmi slabé svetlo z nočnej lampy môže narušiť spánok a biologické hodiny dieťaťa. Ak nechcete dieťa nechať v úplnej tme, voľte nejakú farbu, avšak sa vyvarujte modrej, ktorá je pre spánok nebezpečná.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 22. júla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.