Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pozor na výrobok pre dojčatá a malé deti: Obsahuje nebezpečný kov

reklama:
Pozor na výrobok pre dojčatá a malé deti: Obsahuje nebezpečný kov

Rodičia, zbystrite pozornosť! Úrad verejného zdravotníctva SR vydal výstrahu pred nebezpečným výrobkom určený pre dojčatá a malé deti …

Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred ryžovým výrobkom, ktorý je určený pre deti od štvrtého mesiaca veku. Ide o ,, Nestle Sinlac®, 500 g, výrobné č .: 01970291R, DMT: 30/09/2021, krajina pôvodu: Poľsko ". Laboratórna vzorku výrobku preukázala zvýšenú prítomnosť kadmia, pričom ide o mäkký, modrobiely kov.

Kadmium je toxické pre ľudské zdravie aj v malých koncentráciách, pretože sa hromadí v tele, v dôsledku čoho môže poškodiť orgány či vyvolať rakovinu. ,, Pretože uvedené výrobky ešte môžu nachádzať na trhu na území Slovenskej republiky, odporúčame spotrebiteľom, aby uvedené výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja, "uvádza sa na oficiálnej stránke úradu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. decembra 2020Zdroj Foto: www.gettyimages.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.