Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pozor! Toto sú veci, ktoré by ženy rozhodne nemali robiť počas menštruácie

reklama:
Pozor! Toto sú veci, ktoré by ženy rozhodne nemali robiť počas menštruácie

Ženám je daný dar zažiť zázrak vzniku nového života, za ktorý však každý mesiac musí platiť. Povieme vám o tom, ako sa vyrovnať s rôznymi ťažkosťami, ktoré sa objavujú v priebehu menštruácie. Tento článok nebude o tom, že by ste počas vašich dní nemohli nosiť biele nohavičky. Prečítate si, čo by ste nemali robiť počas tohto obdobia, ak si chcete zachovať svoje ženské zdravie.

Nemali by ste si sama dávkovať lieky proti bolesti, aj keď neobsahujú kyselinu acetylsalicylovú a paracetamol. Vždy je lepšie sa obrátiť na lekára a užiť liek na predpis. Počas menštruácie prebiehajú v tele ženy hormonálne zmeny, čím sa menia aj reakcie organizmu na lieky. Taktiež sa môže objaviť bez zjavného dôvodu alergia, intolerancia lieku, predpísaného doktormi proti infekciám, napríklad ako antibiotiká.

Pokiaľ máte pocit, že niečo s vami nie je v poriadku, nevoľnosť, závraty, neustála únava, vyrážka, akútne bolesti či zažívacie poruchy, navštívte lekára. Prečo by sa počas menštruácie nemalo ísť relaxovať do horúcej vane? Pretože to stimuluje krv, čo môže zapríčiniť nadmerné krvácanie. To isté platí aj pri horúcej sprche alebo saune. Silné krvácanie vie byť vyvolané aj pri pití alkoholu, ktorý rozširuje cievy, preto by ste sa mu mali vyhýbať alebo konzumovať iba rozumné množstvo.

Z rovnakého dôvodu by ste nemali jesť ani niektoré potraviny: čokoláda, kváskový chlieb, príliš pikantné a slané, kyslú smotanu, orechy, vajcia, mlieko, kávu a mäsové výrobky v podobe klobás. Navyše vám toto jedlo môže počas vašich dní spôsobiť bolesti hlavy a dokonca závraty. Žalúdočno-črevný trakt je úzko spojený s urogenitálnym systémom, preto by ste nemali podceňovať hodnotu jedla.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. apríla 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.