Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Praktické penové puzzle, ktoré si deti zamilujú

reklama:
Praktické penové puzzle, ktoré si deti zamilujú

Keď si vybavíme detstvo, jedno z prvých slov, ktoré nám príde na rozum, sú hračky. Bez nich si jeden detstvo ani nedokáže predstaviť. Hračky boli našou súčasťou, mali sme viac aj menej obľúbené kúsky, no každá hračka bola svojím spôsobom cenná. Akú hračku by ste teda mali zadovážiť aj tej svojej ratolesti, aby sa z detstva a voľného času tešila tak, ako kedysi vy?

Praktické penové puzzle pre deti od troch rokov

Hľadáte vhodnú hračku pre svoju ratolesť? Takú, ktorá ju zabaví a možno aj niečo naučí? V tom prípade stavte na penové puzzle. Penové puzzle sú kúskom, ktorým nepohrdne žiadne dieťa. Navyše, skladať puzzle je obrovská zábava. Deti sa vďaka puzzlám naučia čosi o rôznych tvaroch a farbách, spoznajú čísla, ovocie, zvieratká či nástroje vhodné na záhradkárčenie. A to, samozrejme, nie je všetko, puzzle ponúkajú hneď dvojnásobnú výhodu – pôsobia tiež ako ochrana pred studeným podlahovým povrchom. Stačí ich poskladať a deti sa môžu tešiť z novovzniknutej mäkkej plochy vhodnej na ďalšie hry.

To ale nie je všetko. Puzzle prinášajú deťom aj niekoľko ďalších benefitov. Poďme sa spolu pozrieť na to, o aké benefity ide.

Pomáhajú deťom vnímať svet okolo seba

Vedci a psychológovia tvrdia, že detský mozog sa vyvíja najmä pri interakcii s okolitým prostredím. Puzzle poskytujú deťom skvelú príležitosť. Deti premýšľajú o tvare a vzhľade výsledného obrázka, čo priaznivo ovplyvňuje ich vývoj.

Vylepšujú koordináciu rúk a očí

Keď deti berú do rúk penovú puzzlu, otáčajú ju a skúmajú, vylepšuje sa tým koordinácia ich rúk aj očí. Oko vidí puzzlu a mozog si predstaví, ako by kúsok puzzle mal vyzerať, aby pasoval na miesto. Potom začnú mozog, oči aj ruky spolupracovať pri hľadaní toho správneho kúska puzzlí.

Deti získavajú kognitívne schopnosti

Puzzle pomáhajú deťom pochopiť, že cieľ je možné dosiahnuť iba krok po kroku. Rovnako sa deti naučia rozoznávať farby a rozvinú si priestorové myslenie.

Vylepšujú motorické schopnosti

Vďaka puzzlám si deti vylepšujú jemné motorické schopnosti, ktoré si vyžadujú presné pohyby. Jemné motorické schopnosti sú dôležité napríklad pri písaní.

Rozvíjajú pamäť

Penové puzzle pomáhajú deťom v rozvíjaní pamäti. Deti si musia vybaviť veľkosť, farbu alebo tvar rôznych kúskov puzzlí. Ak niektorý z kúskov na dané miesto nepasuje, dieťa ho odloží nabok, no musí si pamätať, kde kúsok leží, pretože neskôr ho bude potrebovať.

Deti sa učia rozpoznávať tvary

V útlom detstve je veľmi dôležité naučiť sa rozoznávať tvary. Ide totiž o neodmysliteľnú súčasť detského vývoja. Aj preto sú penové puzzle tým, čo vaše dieťa potrebuje.

Pomáhajú pri riešení problémov

Schopnosť riešiť problémy sa vašej ratolesti v dospelosti zíde. Dieťa sa snaží poskladať rôzne kúsky penových puzzlí tak, aby do seba zapadli. A to sa nedá obísť nijakým podvodom. Dieťa je odkázané na svoj vlastný mozog, musí myslieť logicky a vyriešiť problém.

Zatiaľ, čo sa vám zdá, že sa vaša ratolesť hrá s penovými puzzlami, ona v skutočnosti získava dôležité schopnosti a zručnosti, ktoré využije aj neskôr v živote. Mali ste vôbec poňatia, čo všetko dokážu penové puzzle vaše dieťa naučiť?

(Ukulele / PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 31. januára 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.