Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pre dieťa je dôležitý aj iný člen rodiny, a tým je teta

reklama:
Pre dieťa je dôležitý aj iný člen rodiny, a tým je teta

Ak máte to šťastie a život vám dal skvelú tetu, vážte si ju ako najvzácnejší drahokam. Je to verná priateľka, ktorá vás podporí a s ktorou môžete zdieľať svoje radosti i starosti. V živote každého dieťaťa tak nie sú dôležití iba rodičia a starí rodičia. Prečo v ňom majú svoje nezastupiteľné miesto práve aj tety?

Na svete je niekoľko „druhov“ tet. Niektoré tety považujú svojich synovcov a netere za úplne cudzie osoby, ďalšie tety k nim majú skôr vlažnejší vzťah. A potom tu sú tety, ktoré svojich synovcov a netere milujú. Práve na nich sa chceme zamerať, pretože plnia svoju úlohu na jedničku.

Aj keď fungovať ako tá správna teta nie je vôbec jednoduché, tieto ženy majú v živote svojich synovcov a neterí naozaj výnimočné miesto. Z akého dôvodu?

Teta je jedným z mála ľudí, ktorí poznajú dieťa už od jeho narodenia. Teta vie, akú má jej neter či synovec povahu, aké sú ich zvyklosti a často sa podieľa na ich výchove. Keď rodičia a starí rodičia nemajú čas, teta sa rada o dieťa postará. Navyše je energickejšia a vytrvalejšia ako starí rodičia, a zvládne tak lepšie korigovať detské nálady a rozmary.

Vzhľadom na to, že žena nie je v pozícii matky, ale tety, otvára sa jej k dieťaťu nová cesta. Môže s ním vybudovať pevný priateľský vzťah, ktorý má rovnoprávny základ. Teta si tak môže so svojou neterou alebo synovcom kamarátsky porozprávať, s niečím sa zveriť alebo sa len tak pohrať. A zároveň tým dieťaťu vytvoria veľmi príjemné spomienky.

Deti sa nerady zverujú svojim rodičom o svojich problémoch. A práve preto tu je teta, ktorá ich vypočuje. Dieťa navyše ocení tetin nestranných pohľad, ktorý nie je nijako ovplyvnený hnevom, sklamaním alebo obviňovaním.

Synovec či neter sa naopak vždy môžu spoľahnúť, že tá správna teta im na základe svojich bohatých životných skúseností veľmi múdro poradí. A tiež im, keď sa dostanú do problematickej situácie, poskytne podporu a pomoc.

Máte v živote skvelú tetu, ktorá vás má skutočne rada? A navyše skvele vychádza aj s vašimi rodičmi, z ktorých jeden je jej súrodenec? Tieto dobré vzťahy majú vplyv na to, že si vo svojom živote zafixujete tie správne rodinné hodnoty. Už malé deti sa totiž inšpirujú vzorom svojich rodičov, ktorí majú dobré až nadštandardné vzťahy so svojimi najbližšími príbuznými.

Tá pravá teta pozná dobre ako deti, tak ich rodičov. Pokiaľ medzi deťmi a rodičmi vznikne zdanlivo neriešiteľný spor, teta sa môže ujať pozície sprostredkovateľa. Každej strane tak môže oznámiť priania a nároky toho druhého, vďaka čomu môže vzniknutý problém nepriamo uhasiť.

Ak má teta aj svoje deti, sú to väčšinou tí najlepší kamaráti pre jej synovcov a netere. Tieto deti spolu veľmi rady trávia čas u svojich starých rodičov a je im veľmi príjemne v rodinnom kruhu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.