Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo by ste mali skúsiť spať nahí

reklama:
Prečo by ste mali skúsiť spať nahí

Ak ste navyknutá spať v pyžame, skúste na to na jeden týždeň zabudnúť. Uvidíte, aké prínosy to bude mať pre vás aj pre vašu psychiku. Keď vyskúšate spanie bez pyžama, zistíte, že je to oveľa pohodlnejšie a tiež prínosné pre zdravie vášho tela. Prečítajte si dôvody, kvôli ktorým by ste sa mali nadobro vzdať spania v pyžame.

Aby pre vás spanie bez akéhokoľvek oblečenia bolo príjemné, mali by ste mať v izbe primeranú teplotu, ktorá vám bude príjemná. Mali by ste vychytať teplotu, ktorá bude tak akurát. Zima ani horúčava nie je dobrá pre kvalitný spánok. Dôležité je tiež to, aby ste mali kvalitné obliečky, ktoré budú na nahom tele príjemné. Pre akýkoľvek spánok platí, že by ste mali mať v izbe čerstvo vyvetrané. Všetky tieto body zabezpečia pokojný a príjemný spánok.

Pozitívny vplyv na psychiku

Spánok bez pyžama vám môže priniesť vyššie sebavedomie, bez toho aby ste to postrehli. Naučíte sa lepšie vnímať svoje telo a budete ho brať také, aké je. Zároveň vám také spanie poskytne veľmi kvalitný spánok. Ľudia, ktorí spia nahí, spia pokojnejšie, a práve preto je kvalita ich spánku vyššia a majú tak lepší štart do nového dňa a lepšie sa vyrovnávajú so stresom. Pokojný spánok je tiež veľmi dôležitý pre regeneráciu celého tela.

Lepšie zdravie

Pri spánku bez oblečenia dochádza k lepšej termoregulácii tela. To má pozitívny vplyv na zdravie. Nahé telo sa zahrieva prirodzene a vytvorí si tak teplotu, akú potrebuje. Práve preto je spánok bez pyžama pokojnejší a viac kvalitný.

Zároveň tako podporujete imunitný systém

Spať bez pyžama by ste mali vyskúšať aj ak ste v situácii, že sa snažíte chudnúť. Pri procese chudnutia sú dôležité hormóny, ktoré tento proces ovplyvňujú. Jedným z takýchto hormónov je hormón stresový. Spanie v stave bez oblečenia znižuje stres a umožňuje tak telu lepšie a rýchlejšie chudnúť. Môže vám pomôcť začať chudnúť, ale tiež urýchliť chudnutie, o ktoré sa už nejakú dobu snažíte.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.