Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo nosiť bábätko v babyvaku alebo v šatke

reklama:
Prečo nosiť bábätko v babyvaku alebo v šatke

1. Spojenie s matkou

Prvá výhoda, ktorá je viac než zrejmá je spojenie s matkou. Dieťatko počuje vaše srdce, cíti teplo od osoby, ktorá ho miluje najviac na svete. Rovnako aj vy ste v spojení s ním. Navzájom si vymieňate energiu, ktorá je láskavá, láskyplná a mimoriadne dôležitá pre matku a jej dieťa. Napríklad aj keď sa dieťa nevie upokojiť a stále plače, priloženie si ho k srdiečku ho môže značne upokojiť. Poloha v šatke či v babyvaku môže viesť aj k pokojnému uspaniu dieťaťa. Avšak len ak ste pokojná aj vy. Inak dieťa cíti, že srdce bije rýchlejšie a že ste nervózna a vystresovaná.

2. Praktickosť

Všetci to poznáme. Nemáme voľné ruky, v jednej kľúče v druhej kabelka, tašky a iné veci. Ak si dieťa uložíte do babyvaku alebo do šatky, je to omnoho praktickejšie. Navyše ho máte vždy na očiach, takže vás už neprekvapí, že začne znenazdajky v kočíku plačkať. Využite rôzne spôsoby zaväzovania šatiek. Nezabúdajte však na ideálnu polohu, ktorá by sa mala zachovať. Optimálne je, ak je dieťa schúlené a nohy a ruky má zohnuté k sebe. Ak je ešte celkom maličké, hlavičku má do polovice skrytú v šatke. Ak trochu podrastie, poloha dieťatka sa vyvíja. Chrbtica sa vystiera a hlavička vystrkuje von.

3. Pozor na vaše zdravie

S ničím to netreba prehánať. Kombinujte tieto varianty nosenia dieťaťa s kočíkom, postieľkou, kolískou alebo inými vecami, ktoré preferujete. Vy ako matka musíte zostať v poriadku, takže sa treba šetriť. Prirodzene hrozia riziká bolestí chrbta či rúk a iných zdravotných záležitostí. Ak však používate vak s rozumom a dávate pozor, nemalo by sa nič prihodiť.

4. Čo je k dispozícií?

K dispozícií máte na výber z viacerých alternatív. Šatka, ergonomický vak, klokanka, šatkovak… Je ich skutočne neúrekom.

Foto: Pixabay.com


reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. apríla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.