Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo by ste mali kúpiť svojim deťom psíka

reklama:
Prečo by ste mali kúpiť svojim deťom psíka

Vaše deti ho veľmi chcú, ale Vy sa neviete rozhodnúť? Bojíte sa, že s ním bude viac starostí ako radostí? Tu je pár dôvodov, ktoré Vás presvedčia, že kúpiť do rodiny psa je to najlepšie, čo môžete urobiť. Hovorí sa, že lásku si za peniaze nekúpite. Kúpite. A tou láskou je pes. Viem, o čom hovorím 🙂

Dostanete stonásobne viac, ako dáte

Starostlivosť o psa vôbec nie je taká náročná, ako sa zdá. Dôležite sú prvé mesiace. Ak psíka dobre vychováte, nikdy s ním nebudete mať starosti. Najnáročnejšie sú hygienické návyky. Áno, občas Vám niečo ociká. A áno, občas Vám možno rozhryzne papuče. Ale keď sa potom pozriete do očí Vašich detí, tak zistíte, že Vás to vlastne nič nestalo v porovnaní s tým, čo ste dali im.

Nekupujete psa, kupujete nového priateľa a člena rodiny

Deti budú mať so psíkom reálny vzťah, skutočné, zvláštne priateľstvo. Máte toho ako rodičia veľa , ale psík Vás zastúpi. Pes má vždy na Vaše dieťa čas. Je aj prevenciou pred „zlými chodníčkami“. Dieťa zamestnáva staranie sa o psíka a to je ďalšia z veľmi dôležitých vecí:

Naučíte Vaše deti zodpovednosti

Zrazu sa budú mať o koho starať. Predtým sa celý život staralo o nich, no teraz sa oni musia naučiť starať o niekoho iného. Raz za deň nakŕmiť, dávať čerstvú vodu a venčiť. A za toto všetko dostanú neobmedzenú lásku. Nie je to úžasné?

Dieťa potrebuje k zdravému vývoju psa

Keď sa bude dieťa starať o niekoho druhého, bude si posilňovať charakter. Pes mení charakter človeka, nie nadarmo sa hovorí, že je to najlepší priateľ človeka. Pes nie je vo vzťahu k dieťaťu nadradený ako ostatný. Dieťa sa musí podriadiť Vám, ako rodičom, so súrodencami má zvyčajne rovnocenný vzťah, ale psík je zrazu niekto, kto je Vášmu drobcovi podriadený. Keď sa dieťa naučí dávať hranice Vášmu domácemu maznáčikovi, ľahšie bude chápať hranice aj vo všetkom inom.

Radosť aj pre Vás

Vy si psa rozhodne zamilujete. Je to skutočne tak. Keď uvidíte tú lásku, ktorú pes rozdáva, keď uvidíte Vaše deti ako sú každým dňom šťastnejšie, ako sa o psíka starajú, ako ho milujú, zrazu si budete klásť len jednu otázku. Viete akú? Že prečo ste ho nekúpili už oveľa skôr 🙂

A prečo práve pes?

Pes nemusí žiť v klietke. Pes Vás nepohryzie, lebo ho chytáte na ruky a jemu sa to práve nepáči ako napríklad škrečkovi. Ostatné domáce zvieratká sú radšej samé, ale pes potrebuje pozornosť. Pes je nerád sám. Pes vrtí chvostom a teší sa už len keď Vás uvidí. Akoby stále hovoril: „Tu som, hraj sa so mnou, ľúbim ťa, chýbaš mi, potrebujem ťa…“

Kiež by ľudia vedeli byť takí verní, milí, dobrí a láskaví ako sú k nám psíkovia.

autor článku: Michaela K.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. februára 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.