Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prekrásny príbeh na zamyslenie: ako vnímajú deti rozvod

reklama:
Prekrásny príbeh na zamyslenie: ako vnímajú deti rozvod

Tento príbeh je z jednej krásnej knižky od Bruna Ferrera. Je to kniha plná malých príbehov pre potešenie duše. Vybrala som pre Vás jeden z nich, pretože si myslím, že je dôležité si ho prečítať. Možno Vás posilní, povzbudí, prinúti sa zamyslieť, či Vám dodá nový pohľad na život…ale to zistíte iba ak si ho prečítate 🙂

Slohová práca

Učiteľka čakala na Matejových rodičov, ktorí sa len prednedávnom rozviedli. Pozvala ich do školy, aby sa pozhovárali o zhoršenom školskom prospechu a správaní ich syna.

Matej bol jedináčik, ktorý predtým býval veselý, na vyučovaní spolupracoval a dosahoval výborné výsledky.

Onedlho vošla do triedy Matejová matka a sadla si do lavice pred katedrou. Krátko nato prišiel otec. Vymenili si prekvapený a podráždený pohľad a okato sa ignorovali.

Učiteľka hľadala vhodné slová, aby im pomohla pochopiť, čo spôsobujú svojmu synovi. Lenže slová neprichádzali. Vtedy im ukázala na lavicu ich syna a povedala: „Pozrite sa!“

Pod lavicou ležal pokrkvaný list papiera fľakatý od sĺz. Bola to slohová práca napísaná na oboch stranách. Nerozvíjala sa v nej žiadna téma, opakovala sa len jedna veta.

Učiteľka v tichosti zodvihla papier a podala ho Matejovej matke. Tá si ho prečítala a bez slova podala manželovi. Zamračil sa, no vzápätí mu pohľad zmäkol. Lúštil naškriabané slová chviľku, ktorá sa zdala večnou.

Nakoniec hárok starostlivo poskladal, vložil si ho do vrecka a natiahol ruku, aby zovrel v dlani ruku manželky, ktorú mu podávala. Tá si utrela slzy z očí a usmiala sa. On jej pomohol obliecť si kabát a spolu odišli.

Na papieri boli napísané slová: „Mama, ocko, ľúbim vás…Mama, ocko, ľúbim vás…Mama, ocko, ľúbim vás…“

Tento svet je plný bývalých manželiek a bývalých manželov. Bývalé deti však neexistujú.

zdroj: Bruno Ferrero- Hviezdy vidno v noci

Michaela K.

Páčil sa ti tento článok? Pridaj sa k mamičkám na našom facebooku. 🙂

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. februára 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.