Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Premeňte balkón v obývačku trendovými vonkajšími kobercami

reklama:
Premeňte balkón v obývačku trendovými vonkajšími kobercami

Máte na balkóne záplavu rastlín a pohodlné sedenie, ale stále tomu niečo chýba? Choďte na to od podlahy a vsaďte na vonkajšie koberce. Sú odolné proti slnečným lúčom, vlhkosti a celý priestor hneď zútulnia. Nech už máte malý balkón, terasu alebo pergolu, na FAVI nájdete trendové kúsky, ktoré doladia dlhé letné večery k dokonalosti.

Modrá je dobrá

Je elegantná, nadčasová a upokojujúca. Klasická modrá tento rok dominuje nielen interiéru, skvele rozžiari aj vonkajšie priestory. Sýty odtieň zväčší malé balkóny, veľkým terasám zasa dodá harmonickú atmosféru. Vonkajší koberec v odtieni morskej hlbiny perfektne vynikne v kombinácii s drevom a bielou farbou. Ak máte radi všetko zladené do poslednej bodky, kúpte si dekoračné vankúšiky, sviečky alebo iné doplnky v rovnakom tóne.

Japonský zen

Chcete balkón premeniť na malú oázu pokoja uprostred mestskej džungle? Inšpirujte sa japonskými záhradami. Zasaďte nenáročné bambusy, ktoré vo vetre príjemne ševelia a kúpte si drobnú zurčiacu fontánku. Studenú dlažbu prikryte kobercom v nenápadnom odtieni alebo drevenými dlaždicami. Nezabudnite ani na doplnky ako sú sošky, guľaté kamienky alebo lampióny, ktoré vašej záhrade dodajú zenovú atmosféru. Pri výbere nábytku aj dekorácií sa držte kombinácie dreva, kameňa, keramiky a prírodných odtieňov.

Raňajky v tráve

Radi raňajkujete pod šírym nebom a chodíte bosí v tráve, ale ku šťastiu vám chýba záhrada? Zaobstarajte si umelý trávnik, ktorý nemusíte kosiť ani polievať. Hodí sa na balkóny, terasy aj na záhradu k bazénu. Všetky tieto koberce sú priepustné a voda nimi pretečie.

Na vlnách boho chic

Farby, ornamenty a osobitosť hrajú v boho chic štýle hlavnú úlohu. Pri výbere doplnkov kombinujte zemité odtiene s pestrými farbami a vzormi. Podlahu prikryte kobercom v orientálnom štýle alebo s geometrickým motívom. Radi trávite letné dni leňošením na čerstvom vzduchu? Potom by vám na balkóne nemalo chýbať ani miesto pre sladké ničnerobenie. Zaveste si sem hamaku alebo si vyrobte útulný kútik z palety, matraca a kopy pletených vankúšov. Všetko doladí lapač snov na stene, záplava lampášikov a rastliny.

Ako vybrať materiál?

Vonkajší koberec musí byť odolný voči rozmarom počasia a ostrým slnečným lúčom. Polypropylén, inak nazývaný umelý sisal, je nenasiakavý a vysoko odolný materiál, nevadí mu dážď ani celodenné slnko. Pokiaľ však dávate prednosť prírodným materiálom, siahnite po koberci z bambusového, kokosového alebo sisalového vlákna, ktoré je odolné voči vlhkosti aj vode. Dôležitá je tiež odolnosť voči UV žiareniu, vďaka čomu textília nevybledne.

Ako čistiť vonkajší koberec?

Napriek tomu, že sú vonkajšie koberce naozaj odolné, čas od času sa ich čisteniu nevyhnete. Škvrny od nápojov, jedla aj prach jednoducho umyjete mydlovou vodou a ryžovou metlou. Rozhodne ale nepoužívajte chemické prostriedky, ktoré by mohli poškodiť vlákna aj farbu koberca.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. júna 2020

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.