Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prežitý vzťah. Týka sa aj vás?

reklama:
Prežitý vzťah. Týka sa aj vás?

Keď ste s partnerom začali randiť, boli ste až po uši zamilovaní. Po nejakom čase ste spolu začali bývať a usadili sa. Ako to máte teraz? Pokiaľ máte pocit, že žijete vedľa seba, a nie spolu, ide o veľmi závažný problém. Ako teda poznáte, že žijete v prežitom vzťahu a čo s tým môžete urobiť?

Čo je prežitý vzťah? Nezáujem aj stereotyp v jednom

Pokiaľ žijete so svojim partnerom, váš vzťah by sa mal stále vyvíjať dopredu. V prípade, že ustrne na jednom mieste a premení sa na jeden veľký stereotyp, nudu, nezáujem a prázdnotu, hovoríme práve o prežitom vzťahu. Partneri sú vo svojom súčasnom zväzku veľmi nespokojní, nemajú záujem o jeho opätovné naštartovanie a radšej sa z neho po nejakom čase pokúsia vymaniť. Niekedy formou nevery, niekedy priam rozchodom.

Keď vzťah ustrne na mŕtvom bode

Týka sa prežitý vzťah aj vás? Ak máte pocit, že váš vzťah ustrnul na mŕtvom bode a vôbec sa nikam nehýbe, mali by ste sa spoznať v nasledujúcich bodoch.

  • K svojmu partnerovi máte vlažné až neutrálne pocity. Máte dojem, že vaša spoločná láska vymizla. Cítite prázdno, aj keď sedí vedľa vás.
  • Je vám jedno, čo váš partner robí a s kým trávi svoj voľný čas.
  • Zistila ste, že je vám lepšie, keď ste sama bez partnera.
  • Keď sa s partnerom cez deň nevidíte, ani raz si naňho nespomeniete.
  • Nemáte si s partnerom čo povedať. Vaša komunikácia sa točí iba okolo prevádzkových záležitostí, či už ide o nákup, varenie alebo upratovanie domácnosti.
  • Okrem lásky z vášho vzťahu vymizla vzájomná opora, tolerancia a empatia. Partner vás nevypočuje ani v ničom nepodporí.
  • Váš sexuálny život má minimálnu frekvenciu.
  • Nebojíte sa o svoj vzťah. Máte naopak strach z toho, čo sa stane, keď partnera opustíte.

Ako predísť tomu, aby bol váš vzťah prežitý? Nikdy na ňom neprestaňte pracovať

Prežitý vzťah je veľký problém, ktorý veľmi často smeruje k rozchodu. Aby ste s partnerom žili šťastne a spokojne čo najdlhšie, a to pokojne až do konca svojho života, musíte na svojom vzťahu neustále pracovať a niekam ho posúvať. Nikdy sa neuspokojte iba s tým, čo máte, vaše spoločné šťastie nikdy nepríde samo. Akým spôsobom teda môžete svoj vzťah rozvíjať?

Majte plány do budúcnosti

Váš vzťah posunie napríklad obstaranie vlastného bývania, rekonštrukcie starého bývania či zariaďovanie. Pokiaľ viete, že váš partner je ten pravý, vezmite sa a plánujte spoločnú rodinu. K deťom by ste však nemali pristupovať ako k záchrane svojho vzťahu.

Prekvapujte sa

Aby váš vzťah vybočil zo stereotypu, čas od času sa vzájomne prekvapte. Či už milým darčekom, spoločným zážitkom alebo rovno dovolenkou.

Plánujte spoločné aktivity

Majte spoločné koníčky, ktorým sa pravidelne venujte. Vytvorte si aj spoločný okruh priateľov, s ktorými pravidelne vyrážajte za zábavou.

Jazdite po dovolenkách

Aspoň raz ročne si s partnerom doprajte spoločnú dovolenku. Dovolenku si spolu vyberte, naplánujte a tiež si na ňu vzájomne našetrite.

Komunikujte spolu, dôverujte si a buďte navzájom otvorení

V zdravom partnerskom vzťahu je komunikácia základom. Hovorte spolu, povedzte druhému svoj názor, vypočujte jeden druhého a v tom, čo si myslíte, buďte otvorení. Keď je treba, jeden druhého podporte, a dôverujte si aj v tom, čo robíte.

Neusínajte na vavrínoch ani v spálni

Pre vás vzťah je dôležitý aj kvalitný a pravidelný sexuálny život. Preto ani v tejto oblasti nezaspávajte na vavrínoch a snažte sa s láskou venovať jeden druhému.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. mája 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.