Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prijmite kvietok nádeje…12. apríla 2013

reklama:
Prijmite kvietok nádeje...12. apríla 2013

Znie posolstvo, prostredníctvom ktorého sa Liga proti rakovine v tomto roku prihovára verejnosti s prosbou o podporu Dňa narcisov. V piatok, 12. apríla 2013, sa v uliciach miest a obcí Slovenska uskutoční už 17-ty ročník tejto verejno-prospešnej finančnej zbierky.Podporiť ju môžete aj Vy v termíne od 1. do 20. apríla 2013 týmito formami:

  • dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 12. apríla 2013 (táto forma podpory je prístupná výlučne v tento jediný deň),
  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 1. do 20. apríla 2013.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Liga proti rakovine si pre tento ročník zbierky pripravila i viacero noviniek – pieseň Kvietok nádeje, ktorá je ústredným motívom celej kampane a kladie si za cieľ dodať podporu každému, kto ju potrebuje. Druhou je on-line hra upriamujúca pozornosť na dobrovoľníkov a ich identifikačné znaky.

Do Dňa narcisov sa zapojí 16 053 dobrovoľníkov, zastrešených 713 zmluvnými spoluorganizátormi a každý z nich bude označený špeciálnymi identifikátormi, vďaka ktorým budú ľahšie rozpoznateľní. Identifikačné znaky sa každý rok menia, aby nemohli byť napodobňované alebo zneužité.

Pre tento rok sú platné tieto identifikačné prvky – identifikátor dobrovoľníka v podobe žltej šnúrky na krk s nápisom „Deň narcisov 2013“ v spodnej časti sa nachádza papierový narcis, na ktorom je umiestnený žltý umelohmotný narcis, označenie „Dobrovoľník“ a číslo dobrovoľníka. Druhým identifikačným prvkom bude papierová pokladnička oranžovej farby potlačená kvetom narcisu, bielo-modrým logom Ligy proti rakovine a onačením „Deň narcisov“, opatrená textom – 12. apríl 2013 a slovom „Ďakujeme“. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielo-modrej farby s číslom účtu Dňa narcisov a číslom povolenia zbierky vydaným Ministerstvom vnútra SR. Narcisy ako tretí identifikačný prvok, ktorý budú mať dobrovoľníci pri sebe, budú žltej farby so zeleným lístkom. Na pevných stanovištiach vo väčších mestách budú mať dobrovoľníci na sebe aj oranžové tričko s bielym nápisom „Prijmite kvietok nádeje…“ a narcisom z prednej strany a zo zadnej strany potlačené logom Ligy proti rakovine. (www.dennarcisov.sk, www.lpr.sk)

Finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov používa Liga proti rakovine na realizáciu a financovanie projektov v oblasti psychosociálnej pomoci pacientom, výchovu, informovanosť a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

K novým projektom, podporeným a spusteným v minulom roku patrí napr. projekt prvého detského mobilného hospicu na východe Slovenska realizovaný v spolupráci so Svetielkom pomoci, n.o. Jeho vznik podporila LPR sumou 20 000 EUR, ktorá slúžila na nákup automobilu a jeho vybavenie. V oblasti pomoci detskej onkológii to bol i nákup očného mikroskopu pre Oddelenie detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici v hodnote 30 000 EUR, ktorý výrazne skvalitňuje diagnostiku a liečbu nádorov oka u detských pacientov.

K dlhodobým projektom realizovaným Ligou proti rakovine i vďaka Dňu narcisov patria v oblasti psychosociálnej pomoci – Centrá pomoci v Bratislave, Martine, Košiciach; poradenstvo vo forme Linky pomoci; Ubytovacie zariadenia pre rodičov detských onkologických pacientov v Bratislave a Košiciach; Rekondičné a Relaxačné pobyty pre onkologických pacientov z celého Slovenska, ktorých sa v minulom roku zúčastnilo 800 pacientov; rozšírenie projektu psychologickej podpory pacientov (prostredníctvom bezplatných služieb psychológov) v nemocniciach do 17 miest Slovenska. V rámci výchovy, informovanosti a prevencie ide o projekt Onkologickej výchovy na 70 školách v rámci Slovenska, či edukačné prednášky pre žiakov a študentov v Centrách pomoci, ai.

Liga proti rakovine ďakuje všetkým partnerom, dobrovoľníkom, prispievateľom, médiám, celej verejnosti za dlhoročnú podporu Dňa narcisov a dôveru v jej projekty a služby. Vďaka vašej podpore môžeme pomáhať my… ĎAKUJEME!

Ďalšie informácie:

http://www.dennarcisov.sk

http://www.lpr.sk

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. apríla 2013

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.