Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prišla o nohu, pretože sa holila žiletkou. Na toto si dávajte pozor

reklama:
Prišla o nohu, pretože sa holila žiletkou. Na toto si dávajte pozor

Veľká časť populácie, či už ženy či muži, používajú k odstráneniu nežiaducich chĺpkov práve žiletku. Ak patríte do tejto skupiny, čítajte pozorne! Možno sa to nezdá, ale práve tento spôsob holenia vám môže spôsobiť poriadné zdravotné problémy.

Tanya Czernozukow (43) sa raz počas holenia nôh porezala na pravom lýtku. Väčšina žien to asi pozná. Malé škrabnutia, ktoré potom dokážu pekne páliť a krvácať. Tým to ale pre Tanyu bohužiaľ zďaleka nekončilo. Malá a zdanlivo neškodná ranka sa časom začala zväčšovať, až z nej bola rana, ktorá siahala doslova až ku kosti.

Lekári sa ju snažili vyliečiť dlhých 18 mesiacov, avšak jej nič nepomáhalo. Dokonca sa snažila tento problém riešiť tým, že si do infikovaného miesta nasadila červi, ale bohužiaľ ani to nepomohlo. Musela užívať čím ďalej tým viac liekov proti bolesti. „Bol to neustály pocit, ako by mi do nohy niekto bodal tisíce ihiel“ povedala.

Keď Tanya pochopila, že tento boj nevyhrá a chcela svoje utrpenie už ukončiť, rozhodla sa, že si nechá nohu až ku kolenu amputovať. Bohužiaľ to videla ako jediné možné riešenie. Dnes už je opäť zdravá a pre všetkých, čo sa holia žiletkou, je príkladom toho, ako taká banalita môže dopadnúť … Až sa budete holiť, pozor na ostrie! Nemusí to skončiť len drobnou jazvičkou.

Dávajte si teda pri holení naozaj pozor a akékoľvek zranenie, ktoré sa vám stane ihneď vydezinfikujte, aby ste predišli možným zdravotným problémom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. júna 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.