Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prišla si do salónu upraviť riasy. Keď jej riasy uvidela kozmetička, skoro sa z toho povracala

reklama:
Prišla si do salónu upraviť riasy. Keď jej riasy uvidela kozmetička, skoro sa z toho povracala

Dlhé a krásne riasy sú snom každej ženy. Nie vždy sa nimi však môžeme pochváliť. Vzhľadom na to, že kozmetika prešla pomerne silným vývojom, môže si v salóne predĺžiť a zahustiť riasy každá žena. Sami uznáte, že vidina toho, že nemusíte ráno používať riasenku a budete môcť vyzerať dobre v ktorúkoľvek dennú dobu, je naozaj lákavá. Ale to, čo sa na povrchu javí ako neškodné, môže byť fatálne. Najdôležitejšie je pamätať na výber správnych rias, ich typ a dĺžku, tak, aby nedráždili oko. Dôležité je tiež použiť správne lepidlo, ktoré nedráždi oko a nepoškodzuje prirodzené riasy.

Pretože máte zatvorené oči, lepidlo by sa nemalo dostať dovnútra. Aby ste sa však vyhli podráždeniu, prvé preventívne opatrenie, ktoré môžete urobiť, je uistiť sa, že lepidlo je pre vaše oči bezpečné a neobsahuje nič, čo by ich mohlo poškodiť, napríklad formaldehyd. Okrem toho je dôležité pochopiť rozdiel medzi alergickou reakciou a infekciou. Licencovaný a skúsený technik rias zabraňuje infekcii, ale ak ste alergický na lepidlo, stále môžete dostať alergickú reakciu, to neznamená, že je lepidlo zo svojej podstaty škodlivé. Kľúčom k celej procedúre je dbať na hygienu. Nesmie sa zabúdať, že by ste sa mali správať prirodzene, rovnako ako pred aplikáciou.

Natalia chodila ku kozmetičke do miesta, kam pravidelne dochádza aj na manikúru. Tak začalo jej dobrodružstvo s riasami, ktoré trvalo rok. Salón vyzeral veľmi profesionálne a nikdy jej nenapadlo, že by mohla ochorieť takou chorobou. Predlžovanie rias je ručná procedúra, takže existuje riziko bakteriálnych alebo plesňových infekcií. Okrem toho je potrebné mať na pamäti, že riasy môžu tiež obsahovať nečistoty alebo baktérie, ktoré sú voľným okom neviditeľné.

To časom spôsobuje infekcie, podráždenie a dokonca zápal spojiviek alebo rohovky. Po nejakej dobe začala Natalia cítiť nepohodlie. Povedala si, že to všetko bolo kvôli prachu. Nečakala, že je to dané tým, že 12 mesiacov ani jeden deň nenechala oči oddýchnuť. A zatiaľ čo na začiatku sa o svoje oči starala, niektoré záležitosti začala po čase ignorovať. V prvom rade to bolo trenie očných viečok, čo viedlo k šíreniu baktérií a strate rias, čo následne spôsobuje vypadávanie tých prirodzených. Poškodenie vlasového folikulu je nepríjemné ochorenie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.