Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Psy dokážu odhaliť tehotenstvo skôr ako žena

reklama:
Psy dokážu odhaliť tehotenstvo skôr ako žena

Zvieratá, predovšetkým psy, ktorí sú v tesnom kontakte so svojou majiteľkou, dokážu odhaliť tehotenstvo skôr, ako dokáže určiť obyčajný dostupný test. Citlivosť psov voči niektorým vnemom je dokonca taká vysoká, že v tej dobe tehotenstva netuší alebo nepredpokladá ani samotná žena.

Hormóny aj zmeny vône

Ako je možné, že psy dokážu vycítiť tehotenstvo alebo iné zmeny? Pomáha im skvelý čuch a zrak, vďaka ktorým vedia rozpoznať aj najmenšie zmeny. V priebehu tehotenstva navyše dochádza k hormonálnym zmenám a nerovnováhe pH, to vedie k zmene ľudskej vône, na ktorú sú psy obzvlášť citliví. Okrem tehotenstva dokážu psy odhaliť aj prichádzajúci epileptický záchvat. Psy preto pomáhajú detským, hendikepovaným alebo imobilným pacientom.

Hlava na bruchu ženy

Pes, ktorý dáva naraz hlavu do blízkosti ženinho brucha, môže znamenať náklonnosť. V prípade, že predtým tak zviera nerobilo, je však tiež možné, že žena je tehotná a zviera túto informáciu už cíti, hoci prvotný test ešte nemusí tehotenstvo potvrdiť. Starostliví štvornohí pozorovatelia však môžu rozpoznať oveľa viac, podľa posledných vedeckých výskumov sú psy schopní odhaliť aj ochorenia typu rakoviny alebo migrény.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 24. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.