Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rakovina umiera, keď zjete týchto 7 potravín: Je čas, aby ste ich začali konzumovať

reklama:
Rakovina umiera, keď zjete týchto 7 potravín: Je čas, aby ste ich začali konzumovať

Najnovšie vedecké výskumy ukazujú, že konzumácia siedmich potravín, ktoré vám dnes predstavíme, je extrémne prínosná v prípade rakoviny … Uvedené potraviny totiž výrazne spomaľujú, či dokonca úplne zastavujú jej rast a následne dochádza k odumieraniu rakovinových buniek. Navyše mnohé z týchto potravín sa ukázali pri potláčaní rakoviny účinnejšie ako chemoterapia. Najlepšie na nich je však to, že na rozdiel od mnohých zdravých potravín, sú tieto navyše aj chutné. Preto pri ich jedení sa nebudete musieť premáhať ani inak silnieť.

Ako fungujú tieto potraviny proti rakovine

Proces formovania nových ciev sa nazýva angiogenéza. Tá je viac aktívna počas určitých životných fáz, napríklad u novorodencov. Neskôr v živote dochádza k jej útlmu. To však neplatí pre niektoré konkrétne tkanivá, napríklad pre formovanie kapilár v jazvách po zraneniach. Uvedený proces je regulovaný aktivátormi a inhibítormi – to preto, aby bol v rovnováhe a zastavil sa, keď splnil svoj účel. Inhibítory sú tu viac dôležité, pretože sú to práve oni, ktoré celý tento proces ukončujú. V prípade vzniku rakoviny nádory začínajú do krvi uvoľňovať aktivátory, čím si zabezpečujú formovanie krvných ciev, ktoré ich následne zásobujú živinami. Len nedávno medicína vyrobila nové lieky s názvom „inhibítory angiogenézy“. Tieto látky sa líšia od chemoterapie tým, že nádory priamo neničí, ale bráni v nich formovanie nových ciev. Potraviny, ktoré vám dnes predstavíme, obsahujú látky so silnými anti-angiogenéznymi účinkami. Ich konzumácia tak narúša formovanie krvných ciev v nádoroch. Tie potom bez dodatočného prísunu živín spomalia svoj rast a nakoniec odumierajú. Budú vás preto spoľahlivo chrániť pred vznikom, rastom a šírením zhubnej rakoviny.

Červené víno

Červené víno obsahuje jeden z najsilnejších antioxidantov nazývaný resveratrol. Ide o veľmi potentnú látku obsiahnutú v šupkách červeného hrozna. Niekoľko štúdií preukázali, že resveratrol úspešne napomáha k ničeniu baktérií, vírusov, húb a plesní.

Okrem toho má niekoľko ďalších úžasných vlastností, ako napríklad:

  • zlepšuje toleranciu glukózy u diabetikov
  • zlepšuje mentálnu a duševnú kondíciu
  • eliminuje nebezpečné voľné radikály
  • predlžuje život
  • zlepšuje činnosť srdca
  • zefektívňuje produkciu energie bunkami
  • bráni poškodeniu buniek v dôsledku radiácie

Odporúčaná denná dávka resveratrolu je 200 až 600 mikrogramov na deň. Jeden 2 dcl pohár červeného vína obsahuje približne 600 mikrogramov. Ak nepijete alkohol, alternatívou je užívanie resveratrolu ako doplnok stravy.K

Kurkuma

Mnohé štúdie preukázali ohromné ​​účinky kurkumínu (účinnej látky v kurkume) na ničenie rakovinových buniek a zvlášť nebezpečných kmeňových rakovinových buniek. Pre zlepšenie strávenia a absorpcie kurkumínu v črevách je hodné kurkumu skombinovať so štipkou korenia, prípadne aj s olivovým olejom. Okrem rakoviny sa kurmuma ukázala účinná aj pri utlmovaní rôznych typov bolestí, zmierňovanie stresu a podporu chudnutia.

Čučoriedky a maliny

Oba tieto druhy bobuľovitého ovocia sú nadmieru efektívne pri prevencii rôznych typov rakoviny. Okrem zastavovanie angiogenézy, výraznou mierou znižujú oxidačný stres spôsobovaný toxínmi a voľnými radikálmi.

Paradajky

Výskum uskutočnený na Harvardskej univerzite ukázal, že účastníci, ktorí konzumovali paradajkovú omáčku alebo varené paradajky viac ako 4 krát do mesiaca, mali znížené riziko rakoviny prostaty až o 50%. Paradajky sú bohaté na lykopén, veľmi silný antioxidant s anti-angiogenéznymi účinkami. Lykopén je ľahko rozpustný v tukoch a rýchlo absorbuje v črevách do krvného obehu, ktorým sa priamo dostane na potrebné miesta v organizme.

Tmavá čokoláda

Boj s rakovinou neznamená, že sa musíte úplne vzdať sladkostí. Konkrétne, tmavá čokoláda je extrémne zdravá. Okrem ochrany pred rakovinou podporuje zdravie srdca, zlepšuje náladu a poskytuje telu mnohé ďalšie pozitívne účinky.

Káva a zelený čaj

Káva, rovnako ako zelený čaj, obsahujú viac látok a antioxidanty so silnými protirakovinovými vlastnosťami. Káva navyše chráni a regeneruje vašu pečeň, ktorá je primárnym detoxikačným orgánom tela.Zelený čaj zase obsahuje látky, ktoré okrem potláčania rakoviny (najmä rakoviny prsníka, prostaty a hrubého čreva) stimulujú mozog, podporujú zdravú váhu a zlepšujú fyzickú výkonnosť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. septembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.