Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na výbornú tvarohovú palacinkovú tortu

reklama:
Recept na výbornú tvarohovú palacinkovú tortu

Najlepší dezert v histórií ľudstva alebo aspoň jeden z najlepších sú určite palacinky. Jednoduché, rýchle a mimoriadne chutné- čo viac si človek môže priať?

Hodia sa ako dezert ale aj ako hlavné jedlo. Pochutnajú si na nich deti aj dospelí a najlepšie sa jedia v kruhu rodiny, kde si každý dá náplň akú len chce. Už vám tečú slinky? Lebo nám tak trošku áno, a preto prinášame skvelý tip, ako si tieto skvelé malé balíčky radosti vychutnať.

Základný recept na palacinky:

Potrebujeme: 200g polohrubej múky

2 vajcia

Trochu soli

150ml polotučného mlieka

Trocha prášku do pečiva

1 čajovú lyžičku škoricového cukru

Postup: Oddelíme bielka od žĺtkov. Aby boli palacinky nadýchanejšie ušľaháme z bielok a štipky soli sneh. Do druhej misy si dáme žĺtka, múku, mlieko, prášok do pečiva a škoricový cukor a všetko zmiešame. Do hmoty primiešame sneh. Ak je masa príliš tekutá, pridáme ešte múku. Nalejeme na rozpálenú panvicu potretú olejom a opečieme z oboch strán do zlatova.

Náš tip: Ak potrebujete urobiť bezlepkovú verziu, môžete zameniť klasickú múku za bezlepkovú na jemné pečivo. Rovnako môžete mlieko vymeniť za bezlaktózové alebo rastlinné, ktoré vám najviac chutí.

Palacinková torta

No a keď už vieme ako sa to robí, ideme na ďalšie zaujímavé vylepšenia. Asi jedným z najlepších spestrení palaciniek je palacinková torta.

Potrebujeme: 10-20 kusov palaciniek (z toho 10 kakaových)

400 g jemného odtučneného tvarohu

100 g sušených hrozienok

150 g džemu

100 g práškového cukru

150 g kakaa

2 ks väčších banánov

Ľubovoľné na ozdobu: maliny, jahody, banán, šľahačka

Postup: Kakaové palacinky urobíme presne tak isto ako tie klasické, ale pridáme do nich kakao, aby sa zafarbili. Kvôli kakau musíme pridať aj viac cukru.

Banány rozmixujeme na kašu a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka. Ovocie na ozdobu si nakrájame na drobné kúsky. Položíme prvú palacinku a natrieme ju džemom. Na džem dáme vrstvu tvarohovej masy. Položíme čoko palacinku a postup opakujeme. Potom striedame kakaové palacinky s klasickými a na záver poprášime cukrom. Na vrch ozdobíme ovocím a šľahačkou.

Nabudúce si ukážeme, ako sa robia obľúbené zapekané palacinky a aké možnosti máme v prípade náplní.

Prajem dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.