Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recepty s arašidovým maslom. Skúste, čo dokážete s touto dobrotou!

reklama:
Recepty s arašidovým maslom. Skúste, čo dokážete s touto dobrotou!

Arašidové maslo…stále tak trochu exotické? Ak neviete, čo s ním, nechajte si poradiť.

Je to výborná vec pre športovcov, skvelá a chutná potravina na raňajky je však vhodná aj ako maškrta. No a najlepšie chutí v samotných receptoch. Najčastejšie v sladkých, preto prinášame pár koláčikov a iných dobrôt, ktoré s týmto orieškovým maslom chutia znamenite.

Arašidové blondies (cookies)

Potrebujeme: Vanilkový extrakt, ¼ šálky trstinového cukru, ¼ šálky ovsených vločiek, 3 vajcia, 2 lyžičky sódy, 4 lyžice arašidového masla, 3 lyžice oleja, ¼ šálky múky (pohánkovej, klasickej, celozrnnej), 5 lyžíc mlieka.

Postup: Ovsené vločky zmixujeme na najdrobnejšie kúsky (ideálna je múčna konzistencia). Pridáme vajcia, olej, maslo, múku, mlieko a zmiešame. Podľa chuti pridáme cukor (ak máme radi sladšie, môžeme pridať viac a ak menej, uberieme). Pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu alebo dužinu z vanilkového lusku. Konzistencia musí byť hustá, preto ak je cesto riedke, pridáme ešte múku alebo podrvené vločky.

Koláč vylejeme na plech a pečieme na 180 stupňoch, kým nie je cesto upečené a povrch jemne zlatý.

Stará dobrá klasika- sendviče

Toto je recept, ktorý fičí nielen u nás ale aj v Anglicku a v USA. Ide o arašidové sendviče, ktoré pripravíte jednoduchým spôsobom. Hodia sa na desiatu, na olovrant a niekedy aj na taký ľahší obed.

Sendvič natrite arašidovým maslom a potom vrstvou džemu. Najlepšie chutí s jahodovým. Navrch môžete pridať kolieska banánu a posypať škoricou.

Kaša trochu inak

Dokonalý raňajkový recept, ktorý vás zasýti, je kaša trochu inak.

Potrebujete: 3 lyžice arašidového masla, kakaový prášok, sušený kokos, ryžová kaša v prášku, med, maslo, mlieko, voda.

Postup: Na túto kašu potrebujete mlieko a vodu v pomere 3:1. Vodu nechajte zohriať (nie zovrieť) a pridajte ryžový prášok. Dolejte mliekom a zohrievajte. Pridajte lyžicu masla a nechajte roztopiť. Potom dosypte sušený kokos a kakao. Pridajte med. Keď má kaša požadovanú konzistenciu, odstavte zo sporáka. Nechajte odstáť asi 5 minúť a vmiešajte arašidové maslo.

Môžete ozdobiť polámanou horkou kvalitnou čokoládou.

Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. júla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.