Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Robíte tieto veci? Ak áno, znamená to, že ste mali príliš prísnych rodičov

reklama:
Robíte tieto veci? Ak áno, znamená to, že ste mali príliš prísnych rodičov

Každý z nás je odlišný, rovnako tak ako sú odlišné spôsoby toho, akými nás naši rodičia vychovávali. Niekto mal neskutočne dobrých rodičov, iní mali rodičov zase starostlivých a dosť prísnych. Ak sa radíte skôr do tej druhej skupiny ľudí, je tento článok priamo pre vás. Ak ste totiž takých rodičov mali, je veľmi pravdepodobné, že robíte týchto 8 vecí.

Neznášate, keď vás niekto kontroluje

V detstve vás neustále kontrolovali rodičia a sledovali každý váš krok. Už v mladosti ste kontrolu neznášali. Vaša neznášanlivosť voči kontrole sa s vami nesie aj v dospelosti.

Prešli ste alebo prechádzate rebelským obdobím

Ak ste mali naozaj prísnych a starostlivých rodičov, mohlo to vo vašej mladosti viesť k rebélii a odporu. Nebavilo vás, keď vám rodičia niečim neustále hrozili, a tak ste sa vzopreli. V období vzopretí ste robili najrôznejšie bláznivé a nebezpečné veci, ktoré boli zakázané.

Ste perfekcionista

V detstve vám rodičia hovorili, čo máte robiť, a muselo to byť presne podľa nich. Vďaka tomu sa z vás stali perfekcionisti, ktorí sú zvyknutí na to, aby všetko bolo dokonalé a presné.

Občas vám robím problém komunikácia s ľuďmi

V detstve ste boli zvyknutí na to, že riešili všetko rodičia. Všetko robili oni, riešili oni a málokedy vás nechali hovoriť. Kvôli tomu máte občas strach komunikovať s ľuďmi a vyjadriť svoj vlastný názor.

Prejavilo sa u vás v dospelosti niečo, čo ste v detstve potláčali

Tento bod súvisí práve s už spomínanou rebéliou. V detstve ste si museli dávať pozor na pusu a museli ste sekať dobrotu. V dospelosti to je o niečom inom a všetky vlastnosti, ktoré ste museli potláčať, teraz vyplávali na povrch.

Chcete, aby všetko bolo dokonalé

Za čo môže predovšetkým výchova prísnymi rodičmi. V detstve ste neustále museli plniť ich požiadavky. Nakoniec ste sa sami stali v dospelosti prísnymi a to sami k sebe. Ste naučení tak, aby všetko bolo dokonalé a o to sa snažíte aj teraz.

Odpovedať na nepríjemné otázky vám nerobí problém

V detstve ste museli neustále odpovedať na otázky typu "Kde si bol / a, čo si robil / a". Vďaka tomu ste schopní dnes prijímať akékoľvek nepríjemné otázky, pretože ste zvyknutí odpovedať.

Aj keď už ste dospelí, neustále premýšľate nad tým, čo by si o vašich rozhodnutiach pomysleli vaši rodičia

Je to hlavne vďaka tomu, že ste si vtedy nemohli dovoliť zle sa rozhodnúť. Dnes už sa síce môžete rozhodovať ako chcete, ale vety "Čo by na to asi povedali naši", máte neustále na mysli.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 8. septembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.