Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rodičia varujú. Ich syn zomrel pri hraní online hry

reklama:
Rodičia varujú. Ich syn zomrel pri hraní online hry

V dnešnej dobe nie je žiadnym prekvapením, keď sa dieťa, ale aj dospelý človek stane závislým na online hre. Pre deti je však táto situácia oveľa ťažšia, dieťa si totiž často svoju závislosť vôbec neuvedomuje a stráca všetok kontakt s okolitým svetom. Často sa to ľuďom môže stať osudné a presne to sa stalo aj tomuto chlapcovi.

Online hra na vine?

Pred niekoľkými mesiacmi došlo k tragickej udalosti, ktorá zasiahla širokú verejnosť, pretože ide o náhlu smrť iba 12-ročného chlapca. Bol nájdený svojimi rodičmi vo svojej izbe, bez známok života. Na počítači mu bežala jeho obľúbená hra. Zdravotníci dorazili takmer okamžite, ale chlapca sa im už nepodarilo zachrániť. Je hra skutočne na vine?

Výsledky smrti preukázali, že dieťa z Egypta zomrelo na zástavu srdca. Počas hry mu stúpol tlak, vďaka napätiu z hry a následne jeho srdce zlyhalo. Jeho matka priznala, že hral niekedy aj celé hodiny bez prestávky.

Varovanie pre rodičov

Rodičia, ktorí sú zo straty svojho syna úplne zdrvení, varujú ostatných rodičov: „Chcem, aby smrť môjho syna bola varovaním pre rodičov, ktorých deti sú závislé na videohrách. Musia byť veľmi dôslední v tom, koľko času ich deti trávia hraním hier, inak skončia ako môj syn,“ okomentoval situáciu otec zosnulého chlapca.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.