Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rodičom sa narodili albínske dvojčatá

reklama:
Rodičom sa narodili albínske dvojčatá

Že sú dvojčatá svetlej pleti, by ničomu nevadilo, ale obaja rodičia sú hnedší, a tak niet divu, že pútajú pozornosť kamkoľvek dorazia. Gomezovým sa zmenil život, pretože im lekár oznámil, že čakajú nie jedno, ale rovno dve deti. Doma už pritom mali malého chlapca a dúfali, že dvojčatá budú dievčatá. Rodičia si ale nikdy nepredstavovali, že dievčatá budú svetlej pleti a budú u ľudí natoľko obľúbené.

Dvojičky sa narodili nedonosené, ale zdravé

Žena od začiatku tehotenstva navštevovala lekára, aby si bola istá, že sú dvojčatá v poriadku. Práve lekár bol ten, kto jej povedal, že v bruchu má namiesto jedného dieťaťa dve. Bolo veľké šťastie, že oboch takmer donosila. Bábätká sa síce narodili predčasne, ale všetci sú zdraví a tešia sa zo vzájomnej prítomnosti. Keď ale mamička videla, že sú deti albíni, nemohla uveriť tomu, že sú naozaj jej.

Na ich láske k nim sa ale nič nezmenilo, aj keď sú stredobodom pozornosti zakaždým, keď niekam prídu. V tehotenstve nenastali žiadne komplikácie, kvôli ktorým by sa zdravie detí muselo riešiť, rodičia sú šťastní, že ich obe majú a aj ich starší brat je nadšený a stane sa z neho veľký ochranca. Deti sa narodili predčasne v 36. týždni, dve dievčatká sú ale krásne a cez noc sa stali veľkou senzáciou nielen v nemocnici.

Keď lekári dvojčatá videli, nemohli uveriť svojim očiam

Nikto z lekárov neveril vlastným očiam, pretože obe dievčatká mali svetlú pleť a tiež mliečne biele vlasy a nepodobali sa nikomu z vlastnej rodiny. Ich mená sú Catalina a Virginia a dvojčatá trpia genetickou poruchou, ktorá spôsobuje nedostatočnú pigmentáciu kože, tzv. albinizmus. V rodine sa táto porucha dedí a vo väčšine prípadov musia niesť tento zlý gén obaja rodičia.

Dvojičky sú prvé albínske dvojčatá v Argentíne. Cataina sa narodila ako prvá, vážila 1 kilogram a potom vyšla na svet aj jej sestra Virginia, ktorá mala o niekoľko dekagramov menej. Ich vzácna porucha bola šokujúca nielen pre oboch rodičov, ale aj pre lekárov. Rodičia sa nakoniec cítili veľmi poctení. Pri výchove dvoch detí sa ale musia urobiť bezpečnostné opatrenia. Dievčatá sú napríklad veľmi citlivé na UV žiarenie a musia sa pred ním chrániť.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 26. decembra 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.