Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rodina sa o bábätko s vrodenou chybou nedokázala postarať. Chlapčeka si adoptovala sestrička z JIS-ky

reklama:
Rodina sa o bábätko s vrodenou chybou nedokázala postarať. Chlapčeka si adoptovala sestrička z JIS ky

Malý pacient si získal jej srdce. Angela Farnanová je hlavnou zdravotnou sestrou detskej nemocnice v Illinois. Keď sa u nich na jednotke intenzívnej starostlivosti objavil chlapček s menom Blaze, okamžite si ho zamilovala. V tom čase ju ani nenapadlo, že sa mu už čoskoro stane mamou.

Neľahký osud

Malý Blaze sa narodil s vrodeným defektom srdiečka, kvôli ktorému musel zabojovať o svoj krehký život už v jeho úvode. Prvý chirurgický zákrok bábätko podstúpilo, keď malo len tri dni, ďalšia operácia prišla o niekoľko mesiacov neskôr.

Chlapček napriek pomoci lekárov stále nemá vyhraté – čaká ho ešte tretí zákrok a jedného dňa môže jeho zdravotný stav dokonca vyžadovať až transplantáciu srdca.

Nanešťastie, Blazeova biologická rodina žila ďaleko od nemocnice a na starostlivosť o choré dieťa nemala dostatok finančných prostriedkov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sa však ich anjelik dostal do tých najlepších rúk a jednu zo sestričiek si získal natoľko, že sa rozhodla pomôcť.

Láska na celý život

Sestra Angela Farnanová a jej manžel Rick sa podujali na krátkodobé opatrovníctvo drobčeka Blazea, s ktorým, samozrejme, jeho biologickí rodičia súhlasili. Bábätko si doslova zamilovali. Preto čím viac sa blížil deň, v ktorý mali dieťa odovzdať späť, tým väčšiu úzkosť z možného odlúčenia pociťovali.

Napokon situáciu vyriešili Blazeovi rodičia, ktorí sa rozhodli umiestniť svojho synčeka do náhradnej rodiny natrvalo. Keď jeho mama oznamovala novinku Angele, s plačom jej povedala: “Ja iba nechcem, aby mal niekto pocit, že som zlá mama.” Illinoiská sestrička ju upokojila so slovami, že ako mama urobila to najlepšie rozhodnutie. “Nebolo žiadnych pochýb, že Blazea miluje,” dodala Angela.

Dnes sú manželia Farnanovci hrdými adoptívnmi rodičmi malého Blazea. Krásnemu chlapčekovi dávajú všetku svoju lásku a ani napriek zdravotným ťažkostiam by ho nevymenili za nič na svete.

Foto: Courtesy Angela Farnan

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. marca 2019Zdroj abcnews.go.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.