Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

S ôsmimi deťmi v Tasmánii! Mamička dokazuje, že cestovať po svete sa dá aj s veľkou rodinou

reklama:
S ôsmimi deťmi v Tasmánii! Mamička dokazuje, že cestovať po svete sa dá aj s veľkou rodinou

Na opačný koniec sveta spolu s malými deťmi!? Keď sa Valéria a jej najbližší rozhodli absolvovať cestu do ďalekej Tasmánie, mnohí neverili vlastným ušiam. Dovolenka s 8 drobcami, to znie predsa prinajmenšom bláznivo. Mamička však všetkým dokázala, že to vôbec nie je nereálne.

S inšpirujúcim príbehom sa Valéria podelila na svojom facebookovom profile Život fitmamy. Spolu s manželom Jozefom vždy túžili cestovať, veľmi ich to lákalo najmä do ďalekej Tasmánie. Nakoľko na opačnej strane sveta žije Valériina sestra s rodinou, voľba bola jasná.

Sen o dovolenke sa mladá rodina napokon rozhodla zrealizovať. Rodičia troch malých dievčatiek (5, 4, 1) sa vybrali na výlet za Valériinou sestrou, mamičkou ďalších piatich drobcov (10, 8, 6, 2, 2). “Keď sme plánovali cestu na opačný koniec sveta, dostala som otázku, či berieme aj deti. Fakt ma pobavilo, že niekomu môže napadnúť nechať kojené dieťa doma na 6 týždňov,” spomína Valéria na čudné pripomienky okolia.

Let na opačný koniec sveta

Manželov spolu s ich tromi dcérkami čakal dlhý, 28-hodinový let. “Jasné, že som mala i také momenty, kedy som váhala, či je to s malými deťmi dobrý nápad. No hneď mi potom napadlo, že keď budú väčšie, budú zase školopovinné, v puberte sa im už nebude chcieť ísť… Proste vždy bude nejaký dôvod prečo nie,” zdôverila sa sympatická žena na sociálnej sieti.

Po prílete do Tasmánie sa Valérie a jej najbližších ujala jej sestra. Dve rodiny, ktoré majú dovedna 8 malých detí spoločne bývali pod jednou strechou 6 týždňov, robili si spoločný program. S drobcami sa im podarilo precestovať veľký kus krajiny a užili si kopec zábavy.

Po návrate domov sa však opäť začali vynárať zvláštne otázky z rôznych strán. “Tá cesta lietadlom bola hrozná však? Osem detí pokope v jednom dome, to vás musela bolieť hlava! Oddychovala si vôbec, či si pol dňa stála pri sporáku? A v tom teple pri mori, stále za niekým behať,” vypočitáva otázky mama Valéria, ktorú takýto pohľad na situáciu dokáže ešte stále zamrzieť.

S deťmi sa život nekončí!

Trojnásobnej mamičke je ľúto, že mnohí ľudia berú deti ako obmedzenie. “Pamätám si, ako sme oznamovali tretie tehotenstvo. To ste plánovali?? Uf, to budeš mať náročné. To chceš kariéru len tak zahodiť? Načo si študovala?” smutne opisuje reakcie na nový prírastok do rodiny Valéria s tým, že dokonca aj doktor ostal prekvapený, keď odmietla antikoncepciu.

Podobne sa okolie postavilo k šťastnej novinke Valériinej sestry. “Keď oznamovala štvrté tehotenstvo s tým, že čaká dvojičky, povedali jej, že je nezodpovedná,” tvrdí. “Mám chuť vykričať do sveta, že to nie my sme stratili rozum, ale všetci tí, čo si myslia, že mať viac detí je nezvládnuteľné, vyčerpávajúce a nezodpovedné. Človek aby sa dnes hanbil keď má viac detí,” dodáva Valéria, ktorá v súvislosti s touto témou s láskou spomína na svoju prababku. “Predstavte si, mala 17 detí, z toho trikrát dvojičky! To len tak, keby niekto váhal, či zvládne ďalšie dieťa…”

Dve sestry a niekoľkonásobné mamičky krásnych ratolestí napokon dokázali všetkým pochybovačom, že život si možno užiť naplno. A to aj, keď okolo vás behá 8 malých šibalov. “Buď deti budeme vnímať ako nepriateľov, ktorí nám berú energiu a nervy, alebo konečne otvoríme oči a zavalí nás láska. Ak si vyberieme ten druhý pohľad, jednoznačne platí, čím viac detí, tým viac lásky a radosti. S deťmi sa život nekončí. Nemusia nás obmedzovať v ničom, ak ich od seba nebudeme nasilu oddeľovať,” vysvetľuje svoj pohľad na vec Valéria.

Najdôležitejšie je pozitívne myslenie

Valéria sa venuje zdravému životnému štýlu, a tak sa na stránke podelila aj o svoj pohľad na mamičky, ktoré sa zanedbávajú. “Keďže tieto riadky píše fitmama, nedá mi nenapísať, že neviňte svoje deti ani za pneumatiky okolo pásu. Oni nám nepchajú po večeroch bonboniéru do úst, či neobjednajú za nás pizzu. Sme to len my, ktoré plačeme do vankúša, že sa nám „také“ stalo,” uzatvára energická žena s tým, že dôležitý je najmä pozitívny prístup k životu. “Ak sa nastavíme optimisticky, a budeme sa sústrediť na pozitíva, budeme plné energie aj s piatimi deťmi, precestujeme svet s tromi, či schudneme hoc aj 40 kíl,” dodáva.

Cestu na druhú stranu sveta si napokon celá Valériina rodina dokonale užila a podľa jej slov si aj výborne oddýchli. A to aj s deťmi stále v pätách. Ako dôkaz ponúkla zo 6-týždňovej dovolenky zábery plné slnka, úsmevov a pozitívnej energie.

Foto: Facebook/Život fitmamy

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. marca 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.