Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škola prišla na to, ako vrátiť deťom do rúk knihy. Cukrovinky v automate nahradila literaúra

reklama:
Škola prišla na to, ako vrátiť deťom do rúk knihy. Cukrovinky v automate nahradila literaúra

Čoraz väčšie množstvo škôl po celom svete bojuje s tým, že deti nečítajú. To vplýva nielen na ich všeobecný rozhľad, ale aj slovnú zásobu a znalosť gramatiky. Jedna škola V Buffale v štáte New York preto prišla s nápadom, do ktorého sa študenti okamžite zamilovali.

Milé video nájdete na konci článku.

V priestoroch školy umiestnilo vedenie školy automat, z ktorého si deti môžu za špeciálne zlaté mince vyberať knihy. Deti nápad okamžite očaril a o knihy je medzi študentmi obrovský záujem. Automat na knihy sleduje špeciálna kamera, vďaka ktorej si môže vedenie pozrieť video záznam s dojemnými aj úsmevnými reakciami, keď si deti vyberajú knihy.

Čistá radosť z čítania

Škola poskytuje prístup ku knihám všetkým žiakom do štvrtého ročníka. Vedenie sa vyjadrilo, že používanie špeciálneho automatu nemá byť podmienené správaním detí či známkami, len ich čistou radosťou z čítania a objavovania. Knihu si môže zapožičať každý a na jej prečítanie má mesiac. Takto môžu výtlačky putovať celý školský rok medzi všetkými deťmi.

Okrem toho, že si deti môžu knihy požičiavať, ich chce škola motivovať aj k tomu, aby si študenti vytvárali vlastnú knižnicu a priniesli to, čo už majú doma. Prostredníctvom detí chce vedenie upozorniť na potrebu čítania aj rodičov.

Škola verí, že detí, ktoré čítajú, majú v budúcnosti väčšiu šancu viesť bohatší a kvalitnejší život. Predovšetkým v dobe, keď od čítania odvádzajú mobilné telefóny, hry a sociálne siete, tak knihy poskytujú deťom obrovskú výhodu a náskok vo vzdelávaní a myslení.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. decembra 2018Zdroj www.scarymommy.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.