Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelé drinky na grilovačku. Vyskúšajte pár našich rád!

reklama:
Skvelé drinky na grilovačku. Vyskúšajte pár našich rád!

Čas grilovačiek je tu. Barbeque párty si najlepšie vychutnáte v kruhu priateľov a rodiny, s dobrou hudbou a najlepšie niekde pri vode. Aké tipy a triky na nápoje sú tie najlepšie?

Domáce limonády a drink

Najlepšie pitie je to, za ktorým sa skrýva vaša vlastná iniciatíva. Skúste niektoré z domácich limonád, ktoré vašim hosťom učarujú. Omámite ich chuťové poháriky a všetkých si získate.

Skúste napríklad zmiešať rôzne druhy ovocia a časť rozdrviť. Potom všetko zalejte vodou, pridajte ľad a doslaďte trstinovým cukrom alebo medom.

Takto môžete skúsiť zmiešať napríklad drobné ovocie ako jahody, maliny, čučoriedky alebo citrusové plody ako pomaranče a citróny. Výborná limonáda je aj nealkoholické Mojito, ale ak máte chuť na drink, pokojne si pridajte biely rum. Na privítanie hostí sa drink hodí a možno za stolom hneď zavládne dobrá nálada.

Miešané nápoje sú výborným tipom na drink. Okrem Mojita môžete skúsiť aj Sex on the beach.

Mojito pripravíte jednoducho: Pár lístkov mäty, limetku a trstinový cukor rozdrvíme na spodu pohára. Zalejeme deci vody, pridáme deci citrónovej malinovky a pol deci bieleho rumu. Aj takto môže recept na Mojito vyzerať.

Sex on the beach je takisto jednoduchý a veľmi chutný. Zmiešajte vodku podľa chuti s broskyňovým likérom, pomarančovým džúsom a brusnicovým džúsom. Pridajte ľad.

Drinky servírujte s plážovým dáždničkom a nezabudnite na drobné drinkové predmety, ktoré odlíšia poháre. Potom každý vie, aký pohár je jeho. Je to nielen veľmi praktické ale aj zábavné, pretože takéto predmety sa predávajú vo všakovakých prevedeniach. Videli sme malých plastových mužíkov ( na párty pre dámy), taktiež plastové žienky (všetky boli odlíšené farbou vlasov), predávajú s avšak aj jednoduchšie a efektívne kolieska pomarančov v rôznych farbách a mnoho iných.

Na detské párty s nealkoholickým pitím sa dajú použiť aj rôzne zvieratká. Vyhrať sa môžete aj s tvarom ľadu. Silikónové či plastové formy sa taktiež predávajú s rôznymi tvarmi. Vyskúšajte srdiečka, kocky a ďalšie nápadité tvary.

Zaujmite domácim ľadovým čajom

Toto je vec, ktorá funguje. Ľadové čaje sa predávajú aj v obchodoch, ale domáce chutia tak, ako si ich sami pripravíte. Recept je jednoduchý:

Na 1 liter čaju potrebujeme: 5 vrecúšok zeleného alebo bieleho čaju,

Vodu, mätu, cukor, broskyňový džús, citróny

Postup: Čaj uvaríme vo vode. Pridáme rozdrvenú mätu, cukor a džús. Na záver celý jeden citrón vytlačíme do čaju, zvyšok citrónov nakrájame na malé kúsky a pridáme do čaju.

Po obede chutný zákusok a ľadová káva- to je najlepšia dvojica.

Aj týmto chutným receptom sa zavďačíte. Do jednej šálky uvarte malé presso. Dolejte mliekom, pridajte ľad (alebo kávovú zmrzlinu). Môžete nakvapkať aj pár kvapiek kávového alebo kakaového likéru.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. júla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.