Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Skvelý trik ako ukludniť a uspať plačúce bábätko

reklama:
Skvelý trik ako ukludniť a uspať plačúce bábätko

Zvuk vysávača, kosačky na trávu alebo prechádzajúcich áut vám pomôžu uspať nespokojné plačúce bábätko, keď už vám ako rodičom dochádzajú všetky sily. Že ide o kurióznu formu uspávania? Ale kdeže! Tieto monotónne zvuky zvané biely šum sú pre bábätko veľmi upokojujúce, pretože mu pripomínajú jeho skorší pobyt u mamičky v maternici.

Zdravé bábätká plačú preto, že sú hladné, unavené, chýba im telesná blízkosť mamičky, alebo zažívajú pocit nepohody kvôli mokrej plienke. Plačom môžu vyjadrovať aj nespokojnosť s tým, že sa nachádzajú v prostredí, ktoré vôbec nepoznajú. Trápiť ich tiež môžu prdíky (alebo ak chcete nadúvanie) či rast zúbkov. Pokiaľ ste všetky vyššie uvedené body vyriešili a vaše bábätko je stále nespokojné, je len na vás, aby ste našli ďalšie možnosti, akým spôsobom ho upokojíte a uspíte.

Ak počas uspávania vášho bábätka nezaberá búchanie po zadočku, spievanie uspávaniek ani hojdanie v elektrickej kolíske, skúste tieto metódy skombinovať ešte s bielym šumom. Ide o monotónny a pre ľudské ucho veľmi príjemný a prirodzený zvuk, ktorý upokojuje. A to nielen deti, ale aj dospelých.

Upokojuje vás šumenie stromov alebo milujete zvuk padajúcich dažďových kvapiek? Tak v tom rozhodne nie ste sami! Tento monotónny a rovnomerný zvuk, ktorý nazývame ako biely šum, dokáže množstvo bábätiek upokojiť a dokonca uspať.

Je to dané hlavne tým, že deti boli pri 9 mesačnom pobyte v maminom bruchu zvyknuté na neustále zvuky, či už išlo o tlkot srdca, prúdenie matkinej krvi alebo tlmené zvuky z okolia. Bábätká sa potom narodili do absolútneho ticha, ktoré občas preruší nejaký veľmi ostrý zvuk. Niektoré novorodeniatka sú na tento prechod veľmi citlivé, preto plačú, sú nepokojné a nespokojné.

Veľa mamičiek vypozorovalo, že v tomto stave dokážu bábätko upokojiť napríklad zvuky prechádzajúcich áut alebo zvuk fénu. Práve tento biely šum je totiž pre bábätko takou upokojujúcou spomienkou na pobyt v maternici.

Ak chcete teda hystericky plačúce bábätko upokojiť, alebo ho rovno uspať, aké zvuky by ste mu mali púšťať? Ide napríklad o zvuk digestora, zvuk vetráka, šum televízie alebo rádia bez signálu, zvuk vysávača, zapnutú práčku, zvuk fénu, pustenú sprchu, zapnutú umývačku, zvuk kosačky na trávu.

Počas prechádzky vaše bábätko upokojí tiež zvuk prechádzajúcich áut, šumenie stromov, dopadajúce kvapky dažďa.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.