Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Zivotsdetmi
  • Články
  • Voľný čas
  • Sledujte vaše pery, povedia vám veľa o vašom zdraví. Zistite, čo znamenajú popraskané kútiky, hrbolčeky, alebo červená vyrážka okolo nich. Všetko má svoj dôležitý význam

Sledujte vaše pery, povedia vám veľa o vašom zdraví. Zistite, čo znamenajú popraskané kútiky, hrbolčeky, alebo červená vyrážka okolo nich. Všetko má svoj dôležitý význam

reklama:
Sledujte vaše pery, povedia vám veľa o vašom zdraví. Zistite, čo znamenajú popraskané kútiky, hrbolčeky, alebo červená vyrážka okolo nich. Všetko má svoj dôležitý význam

Viete, že aj vaše pery môžu veľa prezradiť o vašom zdraví? Či už sú suché, popraskané, boľavé alebo opuchnuté, všetky tieto príznaky môžu značiť zdravotné problémy. Naše telo nám vysiela signály rôznymi spôsobmi a my by sme im mali venovať veľkú pozornosť. Tak môžete ľahko zachytiť problém včas, aby sa dal ľahko riešiť.

Popraskané kútiky

Tento problém je pomerne častý. Môže značiť viac možných problémov, ale často sa jedná o nedostatok vitamínov, typicky vitamínu B. Problém môže byť aj to, že máte pery suché a často si ich olizujete. Sliny potom vytvárajú priestor pre baktérie. Preto sa snažte si pery častejšie natierať, a to najmä v zimnom období.

Suché a popraskané pery

Tento príznak indikuje nedostatok vlhkosti v celom tele. Môže to byť príznak začínajúcej infekcie, ale aj toho, že málo pijete. Snažte sa zvýšiť prísun tekutín a snažiť sa viac odpočívať. Niekedy sa tiež môže jednať o to, že ste veľmi v strese a vaše telo sa bráni všetkými možnými spôsobmi.

Hrbolčeky na perách

Ak ste mali v nedávnej minulosti nejaký chirurgický zákrok ako je vpich hyalurónovej infekcie, môže ísť o vedľajší efekt. V inom prípade môže ísť o infekciu oparu.

Červený kruh okolo pier

Môže sa jednať o príznak dermatitídy. Tá často vzniká vtedy, keď si pery často olizujete a zbavujete ich tak ich prirodzenej ochrany, ale niekedy sa to stane aj vplyvom používania agresívnych kozmetických prípravkov.

Vrásky okolo pier

Môže sa ľahko jednať o príznak emocionálneho vypätia, prípadne môže mať vplyv aj predčasné starnutie spôsobené napríklad prehnaným slnením. Tieto vrásky majú často aj fajčiari. Pokiaľ teda fajčíte, je načase sa tohto zvyku konečne zbaviť.

Podivné zafarbenie pier

Majú vaše pery nádych do modra? Môže ísť o zlé prekrvenie tela. Pokiaľ vám zároveň stále je zima, je to rozhodne problém, s ktorým sa hodí ísť k lekárovi. Biele pery potom indikujú anémiu, čo je nedostatok železa v tele. S návštevou lekára rozhodne neotáľajte.

Opuchnuté pery

Opuchy môžu byť príznakom alergie. Ak sa vám tiež zle dýcha, máte zaslzené oči alebo začervenanú tvár, ide pravdepodobne o alergickú reakciu.

Čierne bodky na perách

Tieto tmavé fliačky môžu ľahko znamenať hyperpigmentáciu spôsobenú slnením, ale aj starnutím. Vo výnimočných prípadoch môže ísť aj o nadbytok železa v krvi.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. novembra 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.