Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Smelý nápad mladej študentky: Budú dojčiť po novom aj oteckovia?

reklama:
Smelý nápad mladej študentky: Budú dojčiť po novom aj oteckovia?

Prichádza revolúcia v oblasti starostlivosti o bábätká? V spoločnosti je zaužívané, že dojčenie, ktoré je pre vývoj dieťaťa veľmi dôležité, je výsostne materskou záležitosťou. Ale čo ak sa túžia v tejto veci angažovať aj oteckovia? Študentka (24) z Londýna prišla s odvážnym nápadom, ako na to.

Ako odľahčiť mamičku

Mnohé mamičky sa isto zhodnú v tom, že väčšina “tvrdej” práce okolo príchodu nového človiečika na svet je prevažne na žene. Tá nosí dieťa deväť mesiacov pod srdcom, potom si musí prejsť neraz bolestivým pôrodom a s dojčením jej tiež nikto nepomôže. Alebo žeby áno? Marie-Claire Springham z Londýna verí, že našla spôsob, ako zapojiť do celého procesu aj iniciatívnych oteckov.

Študentka produktového dizajnu je v procese tvorby veľmi zaujímavej pomôcky. Hlavnou myšlienkou jej “hormonálnej súpravy” na kŕmenie bábätiek je, aby muži trošku odľahčili svoje nežnejšie polovičky v ťažkých začiatkoch. „Snažila som sa vytvoriť empatický nástroj, ktorý by mohol skutočne pomôcť, keď sa mamička trápi s dojčením,” povedala inovátorka pre The Sun Online s tým, že touto cestou zároveň môže dopriať otcom pocit, že sú užitočnými.

Foto: www.thesun.co.uk/Marire-Claire Springham

Hormonálny kokteil

Súčasťou setu od Marie-Claire by mal byť okrem pumpičky a kompresnej vesty, ktorá predstavuje akýsi mužský ekvivalent materskej podprsenky, aj kokteil ženských hormónov. Tie by mali muža pripraviť na dojčenie, vyvolať u neho laktáciu. Chlapi tak budú musieť užívať hormóny už počas obdobia, keď bude ich partnerka radostnom očakávaní, aby „pestovali mliečne kanáliky“.

Foto: www.thesun.co.uk/Marire-Claire Springham

Užívanie podobných prípravkov by sa však nemuselo zaobísť bez vedľajších účinkov. Statočnému oteckovi by mohli rásť “mužské” prsia až do veľkosti B košíčka, do obdobia, kým hormóny nevysadí.

Pomôcka je stále iba v štádiu nápadu a ešte zatiaľ nebola testovaná. Ambiciózna dizajnérka však verí, že do piatich rokov by jej súprava mohla uzrieť svetlo sveta. Lekári sú v prognózach opatrnejší. Okrem neistého vplyvu hormónov na mužské telo sú tiež skeptickí voči študentkinmu presvedčeniu, že ľudia môžu pestovať mliečne kanáliky.

Kým odborníci varujú pred negatívnymi dosahmi pomôcky, Marie Claire dúfa, že jej myšlienka by mohla pomôcť zabrániť tomu, aby sa oteckovia cítili vynechávaní z dôležitých postupov pri výchove ich dieťaťa.

Foto: pexels.com, thesun.co.uk

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj www.thesun.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.