Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šok pre mamičku i lekárov: Novorodenec sa hmotnosťou vyrovná 6-mesačnému bábätku

reklama:
Šok pre mamičku i lekárov: Novorodenec sa hmotnosťou vyrovná 6 mesačnému bábätku

Malý Herkules! Novozélandská mamička Nicolina Newcombe priviedla na svet bábätko úctyhodných rozmerov. Statočná žena mala porodiť 6-kilového valibuka prirodzene, a dokonca bez pomoci epiduralu.

Už v období, keď bola Nicolina tehotná, tušila, že jej dieťa nebude žiadny drobček. Utvrdzovali ju v tom najmä boľavé kopance, ktoré od neho pravidelne dostávala. Napriek jej ženskej intuícii však lekárske merania nenasvedčovali nič neobvyklé, a tak skutočný šok prišiel až s pôrodom.

Po tom, ako Nicoline prvýkrát podali do náručia jej synčeka, okamžite pochopila bolestivosť jeho pohybov v brušku. Chlapček pomenovaný Tobias sa narodil s nevídanou hmotnosťou 6,09 kilogramu (13 libier, 7 oz), teda váhou, akú bežne dosahujú mnohé deti v pol roku.

Prirodzený pôrod

Napriek nadpriemernej veľkosti dieťaťa 175 centimetrová Nicolina rodila prirodzenou cestou, dokonca bez podania epiduralu. Podľa vlastných slov mala vlastne šťastie, pretože keby lekári tušili, aký veľký v skutočnosti jej synček je, určite by jej takýto pôrod nedovolili.

Ako sa pri extrémne veľkých deťoch dá očakávať, ani príchod Tobiasa na svet sa nezaobišiel bez menších problémov. S odbornou pomocou zdravotníkov to však statočná žena napokon zvládla na jednotku. “Každý reagoval štýlom „vau, aké veľké dieťa“, všetci boli naozaj šokovaní,” prezradila hrdá mamička.

Dnes sa Nicolina teší z rozkošného potomka, ktorého rozmery sú pre ňu tak trochu úsmevné. “Veľkosť novorodeneckej plienky je 0 až 5 kg a on sa narodil 6-kilový, takže žiadne novorodenecké oblečenie mu nezodpovedá,” tvrdí mamička, pre ktorú je aj tak najdôležitejšie iba zdravie jej bábätka.

Foto: NZ Herald/Belinda Feek

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júna 2023Zdroj www.unilad.co.uk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.