Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spanie bez pyžama? Prináša samé pozitíva

reklama:
Spanie bez pyžama? Prináša samé pozitíva

Patríte k ľuďom, ktorí radi spia úplne nahí, a to aj v zime? Nemáte rada pyžamá a nočné košele? Nie je nás veľa a to je škoda, pretože taký spánok prináša množstvo výhod, ktoré vám dnes odhalíme.

Telo ako prútik

Spať ako vás Boh stvoril je zdravé, pretože nahota povzbudzuje telo vytvárať tzv. hnedý tuk a ten pomáha spaľovať a urýchľovať metabolizmus nášho tela. To napomáha udržovať váhu a dokonca chudnúť. Zabalenie v pyžame a prikrytie vrstvou lôžkovín naopak bráni uvoľneniu rastového hormónu IHG, ktorý regeneruje vašu pokožku, kosti a svaly.

Pokožka je krajšia

Cez vrstvu oblečenia nemôže vaša pokožka dostatočne dýchať, póry sa zanesú nečistotami a vytvoria sa vám fliačky, najmä na tvári. Celé vaše telo potrebuje vzduch a vy po čase zistíte, že keď spíte nahá, tak je vaša koža hebká, pružná, zdravá a krásna. Tak radšej odložte vašu zvodnú bielizeň a šup do postieľky len tak.

Stres je minulosťou

Prehriate telo si neodpočinie a nahromadený stres znižuje imunitu. Dlhodobé stresujúce stavy majú za následok zvýšenie rizika srdcového ochorenia, depresie a obezity. Pri akútnom strese sa nám do tela vyplavuje hormón kortizol, ktorý vo veľkom množstve ničí celé naše telo. Kvalitný a dlhý odpočinok udržuje tento hormón v normále a to docielime znížením telesnej teploty počas spánku.

Vzrastie vaša sebadôvera

Verte tomu alebo nie, ale ľudia, ktorí spia nahí, sú ďaleko sebavedomejší, vyzretejší a hlavne sa naučili vážiť si sami seba. Viac vnímajú svoje telo, svoju osobnosť, sú uvoľnenejší, šťastnejší a cítia sa menej zviazaní konvenciami a majú pocit väčšej slobody.

Reprodukčné orgány vám budú vďačné

Iste nemusíme zdôrazňovať, aká dôležitá je funkcia reprodukčných orgánov. Žijeme v čase, keď je takmer zázrak prirodzene počať dieťa. Vďaka chladnejšiemu telu počas spánku zostávajú mužské semenníky chladnejšie a to pomáha udržať spermie zdravé a funkčné. Ženy hlavne ocenia, že sa im vďaka chladnejšiemu spánku nebudú tvoriť kvasinky, ktoré sa vyžívajú v teplom a vlhkom prostredí.

V letných mesiacoch sa ani inak spať nedá

Tohtoročné leto a tropické teploty ako cez deň, tak aj v noci sa dali prečkať snáď s výnimkou klimatizácie iba tak, že sme postupne odkladali časti nášho nočného úboru, až sme nakoniec aj tak spali nahé. Inak sa to naozaj nedalo zvládnuť. Tak prečo to obmedzovať iba na leto?

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. júna 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.