Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Spávate v posteli so svojím štvornohým miláčikom? Zistenia vedcov vás potešia

reklama:
Spávate v posteli so svojím štvornohým miláčikom? Zistenia vedcov vás potešia

Ak si neviete predstaviť zaspávanie bez svojho chlpatého kamaráta, máme pre vás dobré správy. Vedecká štúdia hovorí, že zdieľanie postele s domácim miláčikom je pre človeka skutočne dobré. Aké benefity to prináša?

Podľa štúdie sa majitelia domácich zvierat delia na dve skupiny. Kým jedni nesúhlasia s tým, aby mali psy či mačky svoje miesto v spálni, pretože to môže narúšať kvalitu spánku, tí druhí majú na vec úplne odlišný pohľad. Až 41% opýtaných nedá na predsudky a pokojne nechá spať svojich miláčikov po svojom boku.

Nádej pre ľudí s chronickými bolesťami

Sú medzi nami ľudia, ktorí nedokážu spávať pre veľké bolesti. Kanadská štúdia však pre skupinu trpiacich prináša nádej. Tvrdí totiž, že práve domáci miláčikovia môžu pomôcť ľuďom s chronickými bolesťami spávať lepšie.

Zaistený pocit bezpečia

Pre dobrý spánok je dôležité cítiť sa pohodlne a v bezpečí. Niektorí ľudia aj z tohto dôvodu radi uvítajú prítomnosť svojho chlpatého miláčika v posteli. Vedia, že v prípade nejakých problémov ich štvornohý priateľ zobudí.

Napätie nemá žiadnu šancu

Rovnaká štúdia naznačuje, že domáce zvieratá nám pomáhajú uvoľniť sa. A je to tak – veď cítiť tú úprimnú lásku a teplo vyžarujúce z nášho miláčika je naozaj príjemné, priam relaxačné. Žiadne napätie nemá proti tomuto všetkému šancu.

Pozabudnutý pocit osamelosti

Nemé tváre sú pre svojho pánička plne k dispozícii 24 hodín denne, nekladú zbytočné otázky ani nepoúčajú. S oddanosťou poskytujú podporu v okamihoch, kedy to osamelý, či láskou sklamaný človek tak veľmi potrebuje. Priznajme si, že sa ľahšie zaspáva s pocitom, že je niekto vedľa vás.

Už žiadne obavy zo zaspatia do roboty

Pevný čas prebudenia je prospešný pre naše zdravie – pomáha napríklad vyhnúť sa nespavosti a potláča rannú malátnosť. Ak máte problémy nastaviť si vlastný biorytmus, váš miláčik vám s tým pomôže. Domáce zvieratá majú totiž svoju vlastnú rutinu a tej sa držia. Ak im dovolíte, aby spali s vami, môžete docieliť zdravší spôsob života.

Foto: brightside.me, Instagram, © Penguinz90 / Reddit

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 9. júna 2023Zdroj brightside.me

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.